04 December 2008

teringin punya pasal da....

{gambar di atas adalah hiasan semata-mata. aku cilok dari sumber internet. bukan aku yg masak. harap maklum ye..}

korang nampak tu? ikan goreng + bawang goreng + cili besar.
ha..menu yang paling sonang kan?kan?kan?
ada cerita di sebalik menu ni.
aku teringat time awal2 pegnen dulu.
tetiba dtg hangen ngidam + teringin aku nak makan menda alah ni.
nak buat sendiri mmg tak lalu lah oii.
tak lalu masuk dapurrrrr!
maka, babah bawak la gi mkn kat luar.
kat satu tempat makan kat area kajang ni.
{nama kedai makan itu terpaksa dirahsiakan hahahahahaha}
aku pun order la lauk tu.
teringinn sgt niiii.
ikan kembung goreng + cili besar + bawang besar.
order seekor aje.
korang tau berapa regannya?????
tau pun bila nak gi bayar.
RM9 lebih utk seekor!
hambekkk kau!!!
teringin kan..teringin kan...
kuikuikuikuikui
nak buat cemaner..Chem yg kat dlm perut time tu nak rasa...

hehehehehehehehe

19 comments:

  1. kalau dh ngidam tu mmg mcm2 kan..iqa dulu lg la..siap mintak tlg kawan kat langkawi poskan biji gajus yg disira dgn gula tu..aku ngidam nk mkn time tu!
    tpkan..lain mcm je entry ni..ade ape2 ke?

    ReplyDelete
  2. sekrang aku lak yg macam tingin je neh..

    ReplyDelete
  3. yong teringin apa ni..teringin nak makan lagi ker?? atau teringin nak baby boy??keh..keh..

    ReplyDelete
  4. raser jgn x raser yong...sib baik x memeleh air liur cem kalo x satu keja ko kena duk nyapu je mulut dia ekekeke...

    ReplyDelete
  5. xper lah mahai sket..janji puas hati dpt makan..ni teringin lagi ke yong?hehehe

    ReplyDelete
  6. sedapnya kan makan ikan tu dgn nasi panas....

    tp skrg nie ayong masih mengidam benda yg sama gak kerr?
    apakah chem bakal dapat adik?

    hik2...gurau semata...

    ReplyDelete
  7. yong.....confuse nie yong....
    tu citer time ko teringin masa pregnantkan chem erk....
    ke skang nie pun ko ngidam nak makan ikan tu yong...
    ehemmm...ada apa2 yg tersembunyi kerr..he he he...
    kalau betul......best ler chem bakal dpt adik...i tumpang happy...he he he...

    yong tu kalu letak sikit taucu sedap tu yong.....

    ReplyDelete
  8. mmg le ngidam tu x leh wat pe..kalo tak dpt rase nak nitik ayor mata (mmg dah nitik pon) ekekekke

    ReplyDelete
  9. tu yg syok kalo pregnant ni....sume nak makan dapat....kite kate lee baby dlm perut nak makan he hehehe

    ReplyDelete
  10. sib baiklah yg ko teringin tu cik krmbong yong...kalo ker paus ker fresh salmon ker...???
    akak 1st time pregnnat danish mengidamnak mkn kuih rempeyek yg mak akak buat..hehehe masa tatau pregnant tp rasa nak mkn kuih tu...

    ReplyDelete
  11. mahal nye..sampai rm9..

    sekarang pun ngidam nak makan ikan tu ke...ade berita baik ke?..hehehe..

    wanie pulak tak penah makan atau jumpa ikan masak ni...hmmm

    ReplyDelete
  12. salam yong,

    hai, baru p langkawi balik2 dah citer ngidam nih. ini sudah bagus...huhu. cemp dapat adik.keh keh.

    kita pes time ngidam, kita ngidam buah delima tau. haha.jenuh pusin kelilin cari...nak yg kampung nyer plak tu. ngengada....

    anak sulung tu, sampai sekarang pantang jumpa buah delima mesti ndak. jgn tidak2.

    ReplyDelete
  13. kedai makan dirahsiakan? hehe...
    takut maria paparazzi-kan chem's family ke? :p

    ReplyDelete
  14. huhuhuhuhu biasalah kan kalo dah tinginn... leh tahan harga 9 henggt yerk..

    ReplyDelete
  15. yong ko ngidam lg sekali kerrrr?hehehe..mmg dp kn bab bwg grg n ikan bilis grg tuh la...yummy..mcm nk try la plak...

    ReplyDelete
  16. x yah makan lauk lain.. yg ni pun jadi.. nak2 kalau nasi panas2 dan ada budu/timun .. pergh! bagi kak t itu dah kira cukup dah tue.. ehhee.. yong.. salam aidiladha...

    ReplyDelete
  17. YONG
    BESTNYA gi langkawi tu. dunia syurga shopping. barang duty Free. Hang tak beli Lens ka? kat situh murah sikit kan. Aku ni tak beli apa pun. nak cari barang yang aku nak tapi tadak. masa.....entah mana2 depa bawak pi. geram lak!
    Chem buat xtvt sdirik erk. tak pa lah asai dia tak ngaruk ma

    ReplyDelete