10 December 2008

Laksa Power!!

memang dasat! itu yang aku buleh katakan. Laksa power @ langkawi. memang marbelessss. asben yang tak gemar laksa pun, tangkap chentaaa ! perghhhhhh!!! terasa-rasa kat tekak aku ni. bagi peminat laksa versi kedah, kalau datang sini...jangan lupa singgah.

ni kedainya..senang je nak cari. tepi jalan besar. jalan nak ke airport langkawi.
kalau korang terjumpa gerai bawah pokok yg dekat dgn airport tu, sama gak, tokei yang sama...



memang gilerrrr marbelessss! nampak kuahnya tu????
tak tangkap leleh lagi tu??? depa makan laksa dgn kicap woooo!


asben makan bihun sup. sedapp gak! aku kan memang kuat makan.
tu yang memanjang semua shedapppp!


aku yang tengah kelaparannnnnn...

chem kata " besttttt"!!!!!!
10 bintang!


16 comments:

  1. hu hu hu...teringat2 plak laksa yg pernah zana & family makan time gi langkawi 3 tahun lepas.......mmg sedap ler laksa kat sana......pure nyer laksa penang.......ngan telur...kuah yg pekat....

    yong......meleleh2 air liur aku tau nengok laksa power yg ko makan nie......chem pun suke laksa yerk....

    ReplyDelete
  2. ngape Lyn x tau pun ader laksa power kat Langkawi..mesti bestkn

    ReplyDelete
  3. salam yong,


    dapnyerrrrrrrrrrrrrrrrr..

    ReplyDelete
  4. Laksa.....ohh!! sedap nyer... Lapar oooo... Sungguh kijam...

    Salam perkenalan yer...

    ReplyDelete
  5. marbelles tu... aku pun nak ler. tp tunggu sponsor dari penaja dulu.

    p/s: salam perkenalan

    ReplyDelete
  6. oh! sedapnya laksa itu...aku suka! aku suka! kalo yong nak tahu...akak ni mmg suka laksa....
    ooo mmg power ek laksa kat situ...tgk dia punya tulis kat bumbung tu...cam power abis ek....
    kalo pi langkawi kena try nie....tapi...bila daku nak ke sana ek???? :-)

    ReplyDelete
  7. sedap nye...
    baru sedar lama tak mkn laksa..hehe.

    nway sori lama tak lwt blog sis :p

    ReplyDelete
  8. sedap ke...rugi aku tak gi try laksa langkawi mase pi langkawi ari tu....takper ar...nanti2 kalo gi lagi aku kompon carik he he he he

    amboi chem layan gak makan laksa ker.....tak pedas ker

    ReplyDelete
  9. sedap nye laksa tu..laksa langkawi tu mmg sedap..wanie ni mmg penggemar laksa..

    ReplyDelete
  10. yong, insyallah laksa power dalam senarai aktiviti kat sana nanti. heheheh.. akak memang suka makan laksa ni.. tak sabar nak rasa dah ni..

    cute muka chem 10 bintang tu...

    ReplyDelete
  11. yong, laksa akan lebih sedap lagi kalau makan dengan otak udang :)

    sedap sungguh!

    kadang-kadang kena tengok jugak kuah laksanya, takut ada yang dibuat dari belut :)

    kat kedah atas satu kedai laksa telok kechai, memang sedap sungguh :)

    tapi orang kata kuahnya di buat dari belut

    terus ummi tak lalu nak makan :)

    ReplyDelete
  12. ko yong mmg kasik aku terlior jek....dah le aku nie hantu laksa raser cam nak terbang pi langkawi je nakserbu kedai laksa tu..hampeh sungguh!!!

    ReplyDelete
  13. yu huuu... dpt tgk sumer pics langkawi coz akak br jadiks follower! (selama nie dok bwh tempurung ker I nie...?

    Best tol tgk Yong pi Lamgkawi nie... teringin bwk 3A! plan utk next year-lah..

    ReplyDelete
  14. pergh..da macam maria tunku sabri..smua makann sedap belaka

    ReplyDelete
  15. yong
    kamera canggihmu membawa era baru dalam dunia blogger mike
    cukup sharp. aku tak payah gi pakai cermen mata lar ning.
    yong
    aku baru discharge malam tadi. sempot demam dua perkara yang ku bawa dalam kepala. rasa sengal yong. alhamdulillah ku dah baik. aku rindu notebook aku nih yong. dari balik arituh aku hanya sempat kejap bersama. passtu aiman sambung sampai aku balik nih.

    ReplyDelete
  16. ooooo tidak!!! sungguh power laksa itew!! aku pon maseh terasa2 kat anak tekak ni ms makan laksa kat langkawi nun.... cuma bihun sup tu x sempat aku sambar!!

    ReplyDelete