19 September 2008

projekkkk



malam ni gerak balik seremban. minggu ni ada projek baikk punyeeee! :) projek nak buat kuih raya! gigih..gigih..gigih tahun ni kami..hahahahahhaa. nak harapkan aku buat sengsorang kat umah sendiri..tak ke mana nya...:) ada ramai 'askar' kan kat umah mak aku ni..senang nak arah itu ini.. :)


selamat berhujung minggu semua!





17 comments:

  1. yong..mintak sebalang kuih..muahahaha!

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum..
    rajin dia nak buat kuih raya.. home made cookies mmg sedap!! amboi mama iqa.. tak sempat yong buat kuih dia dah tempah dulu dah... hehee.. selamat berhujung minggu juga yong.. have a great weekend ya! enjoy!!

    ReplyDelete
  3. salam kenal...
    wah dah balik kampung...
    hati2 di jalan raya...

    ReplyDelete
  4. agak2 kuih apa la yang yong nak buat tu ek.. mesti banyak jenis ni..ialah ada askar ramaikan.. kak mimi pun nak buat kuih raya, tapi yang simple2 jer..dan yang pasti 1 jenis jer

    ReplyDelete
  5. nanti jangan lupa posto sebalang tuk kita yer!!

    ReplyDelete
  6. salam...

    wah2..rajinnya ayong nak buat kuih raya.. hehe.. salam kenal dr Khaalish & co.... :)

    ReplyDelete
  7. huwaaaa............jgn d tanya bole ke x kalau X beraya kat rumah mak sediri
    so far x penah la lagi
    tu yg SHOCK sdikit bile dia kata camtu

    tp farah kena terima jugak
    kekdg memang dia x balik kelantan on raya
    mcm lat year and last 2 yrs, hubby x balik kelantan masa raya
    coz kena standby
    so, sbb tu ler tahun ni dia suh balik kelantan
    dia takut next year dia kena standby

    tp dia dah janji...
    tahun depan anak dah bole jalan
    dia suh bawak anak-anak berjalan masa raya
    tu bile farah kata...
    xpe ler....i balik naik flite bawak anak-anak balik kelantan
    dia diam jer....

    ReplyDelete
  8. hahahha Yong. aku tengah rajin lak arinih. pagi tak buat apa.
    Aah lah yong. baju shuntekshuntek. ada yang mahal bila aku compare ngan BO ikano tuh. Kat sana lagi banyak choice harga OK. tapi yang kat sini kene pilih gak. Mana yang agak2 pelik tu tu yang aku pilih Yong....

    ReplyDelete
  9. amoi sakan ek buat kuih raya..baus2..baru ar meriah kan..best

    zura ni awal2 je konon berazam nk wat kuih raya..last2 hampeh...mls lak..hehee.bape jenis kuih dah buat yong?

    ReplyDelete
  10. yong,
    hirda buat kuih raya last week, baru balar 1/2 adunan. lagi 1/2 ada dlm fridge. malas yg amats nk bakar.. biasala oven bersize 'comel' le katakan... hehehe

    ReplyDelete
  11. yong.. jgn lupe buat lebih2 k! blh post sikit utk kite.. hehe.. tahun ni kite x buat kuih raya langsung.. tggu twins da besar br blh gentel kuih.. huhu..

    ReplyDelete
  12. wahhhh meriahnya.. mana kuehnye.. tayang la sket.. leh order sebalang.. ;D

    ReplyDelete
  13. wah yong...buat projek kuih raya plak...nak buat kuih ape tu...lps nie boleh tayang kuih raya plak!!!

    ReplyDelete
  14. siap balik kampung tu buat projek raya...cayalah yong... jumaat lps kenkonon diriku pun rajin ler nak buat biskut raya (thn ni tak dpt bekalan biskut raya daaa)... bila sampai masa nak beat butter tue... pemukul telur plak ilang, tinggal enjinnye jer... terpaksalah buat pakai manual (huhu... tobat ler, yg tu jelah satu biskut raya thn nie)
    moral of the story : yong... mintak biskut raya tiga balang ;)

    ReplyDelete
  15. waduhhh... maner pics kuih raye tur Yonh? tayang ler cepattt! psst: akak pun buat gak.. biskut cornflakes! (yg plg simple ler katakan...) tapi, ada citer sedey di sebalik! nanti-lah..

    ReplyDelete