04 September 2008

hari-hari di bulan puasa...


nampak...dah ada orang yang mula nak buat biskut raya! ishh..korang dah mula ke??? :p
kakak..kakak..tak de la keja lain kan, suka sgt main menan ibu ni. ke hulu ke hilir dia bawak.
bila ditanya...dia cakap..'kakak nak wat cikut'! huhuhuhu bagussss boleh tolong ibu......bagussss! bagus ada makna ni tau. hai, tah la..mcm mana lah nanti keadaannya bila aku buat cikut raya nanti...mau ada 4 tangan ni kang... :)



ermm sepanjang bulan Ramadhan ni, kolej ada buat usrah. setiap petang rabu. macam-macam ilmu baru gak yang dapat dipelajari...alhamdulillah...


**tuntut lah ilmu hingga ke hujung nyawa**


****
hari ini aku nak try gi PARAM lah..kat kajang ni tiap2 ptg hujan..hujan lebat pulak tu..takut pulak nak beli..kut ada lauk2 yang dah terkena air hujan...harap2 kalau line clear ptg ni..nak terjah lah!


yeyeyeye esok balik seremban. syoknyeeee nak berbuka beramai2..mama..abah...adik2..pak2 sedara..mak2 sedara...sepupu sepapat..wohooooo
emmm...tgh pikir la pulak nak bawak apa esok ye????





14 comments:

  1. wahhhhh, syiok la gitu, ada assistant wat kuih raya...

    anto kat auntie sket..

    ReplyDelete
  2. chem wat biskut aper tu? 3A nak rase boleh? heh..heh..

    Yong, td pi blog Mimi pun ada butterfly! camner nak suruh depa pi blog akak plak! nak jugak...

    ReplyDelete
  3. wah....senang arr yong ada assistant..byk ler kuih raya tahun nie gamaknyer....assistant nie mintak upah tak....

    kat tempat zana plak, mmg setiap hari jumaat ada class mengaji....sempana bulan posa nie diaorg panjang kat sikit masa nyer....alhamdulillah, buat top up pahala yg tak seberapa tu kan...

    ReplyDelete
  4. mesti berbalang2 kuih raya tahun ni.. ialah ada pembantu setia, tukang timbang tepung.. hehehehe

    kat opis kak mimi plak ada tadarus.. ada group2 pastu mengaji la ramai2, bila dah khatam diaorang buat majlis khatam alquran plak.. best, cam kenduri plak.. siap bagi bunga telur

    ReplyDelete
  5. cendawanintim: hahahahahah assistant ye...

    ReplyDelete
  6. kak nur: cikut menan lah auntie...

    ReplyDelete
  7. zana: tak dpt nak byg kan kalau buat cikut nanti..assistant ni assist atau tak..hahahahah

    ReplyDelete
  8. kak mimi: wah.bagus lah kan..aktiviti cenggitu..mmg boleh utk top upkan pahala...

    ReplyDelete
  9. amboi la...bagus betol anak dara ni..rajin menolong mama dia ek..tolong wat sekut ke, tolong sepah sayang?hehehhe
    yong keje kt ne ek?

    ReplyDelete
  10. kakak ni mmg ada interest in evry single thg kan..
    semoga jd anak yg baik..
    auntie nak rs sekut raya kakak wat..

    ReplyDelete
  11. wah...jelesnya bukak pose ramai2...hu3 nak jugak....nie asik mkn maggie jek...hu3...

    ReplyDelete
  12. zuera: hehehehe tlg buat sepah lah autie...

    maria: kalau nak rasa cikut.meh le dtg beraya...

    ReplyDelete
  13. emma: awat buka denga maggi je?? diet ka???? cedihnyee...:)

    ReplyDelete
  14. yep kajang ujan jer skrg nie..
    huhu nk kuar g param pun malas..
    weekend lps g param kat saujana tu jer..

    ReplyDelete