15 September 2008

berwajah baru...

chem ni kan,amat lah susah kalau nak ditata riaskan rambutnya tu tau..nyampahsssss i tau! jgn kan nak buh sepit rambut..nak ikat sket pun susah...dia suka lah serabai2kan rambut kerintingnya itu kan... :)

tapikan, semalam...alahai, apsal tah mood baik punyerrrr datang. dia mintak ikatkan rambutnya.....

bila pandang dari tepi.....





ha,tak kemas kan??? amat lah payah puan-puan oiiiii nak ikat rambut budak ni....gerak sana, gerak sini...tapi mintak kita ikatkan...dan akhirnya, ini lah hasilnya....


jenuh la layan dia..kena kata dia lawa...chantek....tapi kan..kejap aje lah.....last2 chem suh bukak semula..dia kata dia nak tido........boleh pulak...hehehhehehehe kakak..kakak....

..tapi tu lah..apa yang nak dipelikkan kan...omak den pernah cakap :

"janganlah nak ghaso pelik dgn anak tu...kut dulu pun korang tigo beradik mano nak ikat2..sepit2 rambut bagai..samo yo lah tu.....sapo laie yang diikut eh......"

la.....patut la pun........... :)


19 comments:

  1. hehe..comey je nmpk tocang 2 gitu..tp jap je la ye yong..ikut ibunye la tu..

    ReplyDelete
  2. salam yong..anak tido awal so dptler update blog n bagai... suka tgk entry2 yong,..org puteh kata effordless ! tak perlu tulis panjang2 but so meaningful.. fliffy x byk masa mcm dulu..lots of things in my head...tension tuh ade saje tp control maaa... hehe salam ramadhan thn ni tema ape.. kami purple mixed.. hehehe sayang yong ~~ chem tetap pojaan hatiku !!

    ReplyDelete
  3. salam yong... shumelnye ur dotter tu ikat2 rambut gittew...and cantik sgt ur house ni... so sweetttt.... i loiikeeee

    ReplyDelete
  4. comel la, kalu rambut curly2 gitu, saya saaaaangat ske..

    ReplyDelete
  5. mama iqa: sapo laie nak diikut eh..

    fliffy : aduh..fliffy..lama tak dgrcerita awak...rindunyeeeee...kita theme thn ni kaler gold2 cekelat..heheheheehe

    ReplyDelete
  6. perantau sepi : rumah ku ini shuntekk????hehehe welkam..welkam...


    cendawanintim : kalau bangun dari tido...aduh..mesti auntie tak sanggup nengok eh ye...hehehehe

    ReplyDelete
  7. wadeiiiii kita nie nak anak pompuan leh arrr gaya2 kan rambut depa nie mcm2 kan??tp lain plak la si cem nie...agak nyer dia rimas kot x yong?huhuhuh...kalo camnie cem kena rambut pendek arrr...baru la x serabai kan???

    ReplyDelete
  8. wahhh chem dh start nk melawa.. heheh.
    takpelah yong, slow2, nanti dia nk melawa 24 jam mama dia gak yg pening..
    ooo ikut cam mama dia rupanya... sama le ayat cam mak hirda. bila hirda tanya, "hardy ni ikut sapa ni? suka nk ngamuk2 kalu x dpt barang??". mak aku jwb "ala..sebijik mama dia laaa tu cam kecik2!! haa..now nk marah pulak bila anak dia ikut dia". aduss...

    ReplyDelete
  9. alah...cantekk lor plak chem ikat rambut mcm tu...sekali sekala tukar stail rambut tu yg nampak lain sket....yong jadi ke nak join ktorg ahad nie?

    ReplyDelete
  10. haha.. budak2 ada yg tak ske ikat rambut .. my niece pun sama, ikat kejap je..
    kitorg slalu buli dia..cakap..serabai..selekeh..mcm org gila.. tp dia peduli apa.. last-last..OPAAAAH tgk auntie ni..
    abis dia pgil nenek dia..konon2 opah nak backing dia la...

    ReplyDelete
  11. Comei tocang Chem camtu. Cute!

    ReplyDelete
  12. salam,

    itulah namanya budak-budak. susah nak ikat rambut dan letak sepit...

    kdg2 jeles tgk budak cina pakai sepit itu dan ini kat rambut...

    batrisya samalah macam chem...susah nak ikat rambut :)

    ada aja alasan nya :)

    ReplyDelete
  13. yong, comel jugak sesekali chem berikat rambut, kalau letak riben2 pun cute.. agaknya kalau pakai cekak rambut kat chem pun mesti comelkan..

    ReplyDelete
  14. cute sgt !!! sama mcm maryam..la ni lg dasat tau..sikat pun dah x mo..suma nak buat sendiri...geram aku..klu ikat nampak kemas je..ni thn 2 min..pastu bukak...bukak...

    ReplyDelete
  15. comelnya chem ikat rambut...mmg nampak kemas gitu..yong, chem samalah ngan anak2 saya..xmo ikat rambut..tu yg rambut pendek je...kalo rambut panjang pas tu xmo ikat rambut..mau jd cam antu...kakakaa

    ReplyDelete
  16. ooooooooooooooooooooooooooo .....
    si chemp ni ikut ko la yong yeak.....he he he he...

    nampak tembam si chemp ni bile ikat rambut.....chomels!!!

    ReplyDelete
  17. salam.... saya faham sgt masalah bebudak rambut gitu. anak dara saya bukannye mahu diikat @ disepit rambut. rela dia biarkan ngerbang mcm hippies sesat aje. geram btol. bila ckp rambut tu tutup mata sebelah..... bleh pulak dia ckp; nie ada mata sebelah lagi bleh tgk. hampeh!!!!!

    ReplyDelete
  18. ala tomeinyer..jadik anak daro chem yer..sukerler rambut chem ni..tapi gitulah jap jer nak ikat..jannah pun mcm tu..adoi banyak dah sepit kaler2 kak iena beli..tak mau jer dia pakai..abis tu sapa nak pakai??..harus mama dia yg kene pakai..keh..keh...

    ReplyDelete
  19. alalalal...comeynya cemp..kalo abg fir tgk mesti malu2 i luv u..
    thank yong kasi..awrd nanti kty tepek..kat blog ..

    ReplyDelete