21 January 2009

verangan dulu!

kawan-kawan semua..
sila izinkan aku verangan kejap ye..
ni aku tengah verangan ni..
hiasan dalam rumah yang aku suka sangat tengok..

opss! ni bukan ID rumah aku ye..
lum siap lagi..
aku ulang semula..
"ini bukan deco rumah ku..
ini hanyalah sesi verangan aku sahaja..

tak de kaitan dengan mana-mana pihak..."

***************************

ni bilik ayor nye..
baring2 pun buleh!



dapur..
ni silap haribulan, mau tak nak masak ni..
sayang dapur kotor!



bilik tido..
kaler merah gitu..
sexy!!! auwww!



dining room..
simple..
senang nak ngemas kan!



living hall..
juga suka yg simple..
no munga-munga..
no sulam-sulam deco..
no kerawang sana sini..
serabut mata itam aku ni!


kesimpulannya..aku suka yang simple!
suka yang ringkas!

pada sesiapa yang mahu turut sama verangan..
tak salah kita verangan2 ni..
kekadang dgn verangan ni juga boleh memotivasikan kita kan..
secara tak langsung lah..
mana tahu, ada rezeki lebih..yang diverangan kan tu menjadi kenyataan!
auwwww!

jom ke sini ----------> Home ID


33 comments:

  1. mcm rumah impian jer... apa lagik... realisasi kan ler... hehehe...

    p/s: jemput2 ler kami nanti ek

    ReplyDelete
  2. cantek2 kan!

    xsabar nak ade umah sendiri! huhu...

    ReplyDelete
  3. cantik deco..kalau la wanie leh deco rumah macam ni...suka living room tu..kaler kelabu

    ReplyDelete
  4. wah yong ko verangaaaaaaaan erk....aku nak join verangannnnn skali lah.....eija suke tgk kombinasi colour bilik mandi tu...ceria jerk aku tgk....tp living room tu klu bg color lembut atau color terang aku suke gak.....ada duit lebih boleh merealisasikan impian ko yong....umah baru nak nak siap ke???pssst....jgn lupa buat warming house jemput eija nanti tau.....tak malu....hahahaha....

    ReplyDelete
  5. wow...cantik nye eumah impian kak yong...!!!

    ReplyDelete
  6. xpe verangan dulu...satu hari nnti angan-angan ko tu akn jadik kenyataan...cam aku le yong suke berangan nak deco rumah...tp pulus jek yg xde...kalo aku le org kaya..harusss aku deco umah aku tu secantik yg boleh...hehehehe

    ReplyDelete
  7. kak iena pun selalu verangan biler tengok majalah deco rumah ni..
    yong dah beli rumah ker??..kak iena baru jer dpt CF..nak pindah, tak tau lagi...

    ReplyDelete
  8. uihhhh lawo tuh umah tuh... kalo la kiter ader umah cam tuh x kuar umah pun xpe...
    cantik kan... kena berangan lu la... mayb 1 hari dpt la gak kot umah cam tuh...hhehehehe

    ReplyDelete
  9. cun mmg cun ler yong
    ko sama ngan laki aku yong
    kau bab deco2 rumah nie dia suke yg simple & moden and suka main dgn kaler ......

    giler, aku jatuh cinta ngan hall & toilet tu ..... letak plak plasma tv size besar .......bestnyer yong....

    nanti umah sendiri, ko buat ler camtu yong ........tak dpt exactly camtu, ala2 pun ok gark yong .....tp mmg cun ler kaler kelabu hall tu ........nampak soft jer...

    ReplyDelete
  10. cuns yong!!!! mmg cantik...kalo laa dpt cenggin ...sanggup weekends tak kuar umah hi hi hi hi

    ReplyDelete
  11. mmg best kan kalau angan2 jadi kenyataan...heh..ape lagi panggil lah eric leong tuh :)

    ReplyDelete
  12. Memang cantik deco nie yong...akak suka sgt yg bilik airnya tu.....betul...nak barig2 pun boleh...hehehe

    Suka lah kaler bilik air tu....

    ReplyDelete
  13. verangannn itu free..

    kalu umah cenggitu, tak kuar umah pon takper!

    ReplyDelete
  14. yong xsalah berangan kan..manalatau ble jd kenyataan..niza pun nak pindah x lama g...mmg selalu brangan mcm2...tp tang bathroom tu alhamdulillah dah jd kenyataan..tp xlah secantik dlm gamba yong tuh...hehehehe..

    ReplyDelete
  15. huhu.....mmg cantik sgt tu yong..akak pun suka verangan... tak salah tu..kot2la jadi reality.. amin..........

    ReplyDelete
  16. mmg kena verangan yong... nanti jd kenyataan..hehehe.. mmg cun yong especially bath room & kitchen tu aku suker.. tapi kalo ngan dalila ni xder maknernya nak kekal kemas tersusun camtu..hehehe

    ReplyDelete
  17. bab-bab verangan ni mmg besh kan....
    boleh wat kita senyum sorang2 hehehe..

    ReplyDelete
  18. wah...suka jugak tgk...
    kita pon xberapa suka yg bunga2..
    suka yg modern2..hehe

    ReplyDelete
  19. fulamak.... cantek tuh... xpe2 mudah2an jadik realiti...

    ReplyDelete
  20. ooohh yong..mmg best ler design tu.. moden n colors dia mmg best... hehe mana tau nanti menang umah mcm ni.. hehehehehh.. happy working ~~

    ReplyDelete
  21. verangan tak yah bayar..hihihi:)

    ReplyDelete
  22. yong... ini menguatkan lagi verangan saya hahaha.. sangat cantik laa yong.. kita pun suka hehehe

    ReplyDelete
  23. salam yong, lama kak nur tak jenguk yong dan chem...tup tup dah pindah yea...musim orang pindah sekarang lah yong.

    yong,rindu lah ngan chem...kak nur dah tengok gambar chem..dah besar lah dia dan cantik pulak tu...mata tu kak nur geram tengokkk....

    yong,deco dapur tu nampak kemas nak masak pun syg kalau boleh nak tenung aje dapur tu...okay yong, peluk cium buat chem.

    ReplyDelete
  24. semoga impian mu menjadi kenyataan :)

    ReplyDelete
  25. yong, aku aminkan saja apa yg ko dok berangan ni ek.. Insyaallah one day jd kenyataan..aminnn...

    aku pun suka dapur kaler putih... tapi bila pikir punya pikir, larat ke aku nk jaga.. heheh x yah le nampaknya...

    kita sama, suka living room yg simple & modern. x dak bunga2 bagai. aku bila balik umah parents aku, aku semak perut rasa. penuh gila bungaaaaa.... thats why hardy cam jakuns skit. ye la, kat umah sendiri x dak, kat umah maktok dia je ada...LOL..

    ReplyDelete
  26. wah yong, cantik betul deco umah2 tu.... kite pun mmg suke berangan2 ni.. haha... smpai en.aYah pening melayan my verangan itu.. ekeke...

    ReplyDelete
  27. takpo angan2.. bilo ado angan2 ado usaho nak dapatkan..betull tak...hihihihhi linn pun suko gak angan2...

    huhuhuh kalulah kan dapat bilik ayor cenggitu,,mau titun dlm bilik air tu..hahhahahahh

    ReplyDelete
  28. hehhehe
    xpe yong
    x salah berangan
    x kena bayar pon
    just for sumber inspirasi...

    tp mana nak tau
    kot cite-cite tercapai !

    ReplyDelete
  29. verangan disusuli ngan kenyataan pe salahnya heheeh

    ReplyDelete
  30. tantek..
    tste yong sama ngan hubby maria..
    maria pun suka simple n modern..
    semoga kita sume dapat rumah impian kita ye..

    ReplyDelete
  31. cantik umah yang diangankan...semoga impian jadi kenyataan... :P

    ReplyDelete