14 January 2009

chem..



* chem dah 2 tahun 10 bulan
* nak kata dah pandai sangat bercakap tu tak la. ayat pun berterabur je lagi, terutamanya ayat yang panjang-panjang..tapi kesungguhan dia utk bercakap memang sentiasa meluap-luap..hehhehhe
* sangat manja yang amat..maklumle, anak sorang kan...apa-apa tertumpu pada dia..dah la sorang, cucu sulung pulak tu untuk kedua-dua belah pihak! korang bayangkanlah betapa manjanya dia!
* chem belum lagi ke tadika..taska pun tak. sekarang masih bawah jagaan pengasuh tu. bukan tak mau hantar dia ke tadika..cuma aku perlu tunggu sampai pindah nanti. tak perlu lah nanti nak tukar-tukar sekolah bagai. dia pun dah selalu sangat bising mintak nak ke sekolah...sabar ye kakak..
* budak-budak, memang daya ingatan mereka ni kan kuat kan..kita cakap sekali, atau tunjuk sekali je,pasti dia akan ingat. so, janganlah kita nak berjanji bagai nak beli macam-macam, atau nak bagi..kalau kita tak pasti dpt tunaikan..nanti dia akan tuntut..macam chem! hehehehhe
* masih lagi pakai pampers..nak sekolah camner ni?? aku dalam proses nak train dia ni...
* sangat suka dengan buku..walau kekadang tu bukan dia baca pun..tak pe la kan, at least dia ada tunjuk minat..
* sudah kenal banyak kaler..esp, kaler merah n purple..cumanya tu lah, bila kita kata 'red', dia akan kata, no! ini merah! hahahaha.
* aku tengok chem ni, more kepada otak kanan..seusia dia ni, dia buleh la draw gambar kucing..muka orang..even kekadang muka, mulut senget sebelahhh..hahahahaha.
* tapi kan,chem tak nak sangat makan sayur lah....
* sangat kuat minum susu! sangat kuat!
* sangat suka makan ikan goreng...dia amik kerusi ijau dia tu, panjat nak capai ikan gorenggg!
*chem sangat suka tengok benda-benda atau orang yang cantik-cantik!
* dah pandai berselawat..walau pelat!
* chem seorang yang kidal..atau kata lainnya, pengguna tangan kiri..
hehehe
*sangat aktif..silap haribulan, kul 12 t/malam pun dia still buleh melompat-lompat!

kehkehkehkeh




~BnW ~

17 comments:

  1. Hi Yong & Chem yg comel tuh.Laama x mai sini.Bzzzzz, nk patah dah tulang temulang nih, keje banyak sangat.
    Rindu kt Chem dan keletahnye tuh

    ReplyDelete
  2. chem kidal?? blh geng dgn auntie, abg haziq & taufiq... hehehehe... biasanya yg kidal ni otak kiri.. lebih kepada kira2.. kira chem ni serba boleh la...

    yong... taufiq pun tak pass lagi toilet train ni... tapi rasa cam dah blh nak start.. dia pun dah pandai..tiap kali nak mandi tu, mesti nak cabut pampers cepat2, katanya nak kencing.. hehehe..

    haziq akak dulu semua pun awal.. stop minum botol susu umur 2thn++... diaper free umur 2thn 6bln..mmg advance la..cuma adik2 je yg terlebih manja ni.. :D

    ReplyDelete
  3. Yong...
    B&W tu menjadik YONG
    hang setting teruih dalam camera ke YONG
    ** Yong
    yok lepak kat kat KOPITIAM yok yong

    ReplyDelete
  4. kidal erk si chem nie rupenyer...patut lor pandai melukis itu ini....x lama lg chem nak masuk 3 thn dah yong......leh buat besday bash nie.....hehehe

    ReplyDelete
  5. eh chem tahun nie 3 tahun ke? lorr...baya aqil lah yea yong? aku ingtkan chem tahun nie 4 tahunler...sbb bdn nyer beso gaya nyer...

    mmm...tu ikut bakat pak dia la..duk suke melukih...x kan x tau lagik no....

    ReplyDelete
  6. teruje aku yong bace anak ko dah pandai selawat....alhamdulillah...mesti selalu dengar mak or abah die laa ni ......

    betul tu yong, ko kan nak pindah umah, tunggu urusan dah selesai baru pikir pasal tadika chem...lagipun aku tgk chem ni 'cepat' n bijak...insyaallah die cepat belajar nanti.....

    ReplyDelete
  7. hi yong... kak t nak kek lapis choc cadbury cam yong tempah ari tu... nanti kalau senang kita ym ari ni ye...! itupun kalau yong tak busy...
    mcm2 pasal chem yg auntie tahu arini... dh makin besar anak dara u yong.. cantik gmbr2 yg yong editkan nie...

    ReplyDelete
  8. comel sungguh la cemp ni.. bukan shj orgnye yg comey, segala2nye ttg cemp ni comey bangat...

    twins pun da 1 thn 9 bln, so mcm nk start ajar pi toilet je, blh save beli diapers.. hehe.. tp ibunye x berkesempatan lg nk mengajar...

    ReplyDelete
  9. semakin membeso chem niey..
    pejam celik pejam celik
    sekejap jerr masa niey...

    ReplyDelete
  10. pandai la h chem nih.. msk tadika nanti sure dpt no 1!! yeahhhhh ..

    ReplyDelete
  11. koni mmg rajin la Yong..akk ni nak menembak rase mls plak lately...susah betui Nuha lagi..bekejaran!Adeh!
    Bagus le Chem suke buku..ajar de baca dari skrg!

    ReplyDelete
  12. heheh chem suka makan ikan goreng.. sama macam abang farhan.. asyik ratah ikan goreng jer.. macam kucing..hehehehe

    ReplyDelete
  13. suka tgk gambo cemp..cecantik..
    firdaus umo skrg 5 thn 6 bulan gitu
    dah berenti menyusu..dah

    ReplyDelete
  14. chem kidal yer....byk cakap dah yer...sonoklah ye yong layan dia cakap.....

    kreatiff nanti chem ni tau.....

    sgt2 cantik gamabr2 chem tu semua....

    ReplyDelete
  15. chem dah pandai mintak gi sekolah..hebat.. hehe..

    ReplyDelete