19 January 2009

'kerja sekolah'

Kak Mimi telah nge'tag' aku!


The rules are simple. Use google image to search the answers to the questions below. Then you must choose the picture in the first page of the results,and post it as your answer. After that, tagged your 6 people..


i am :

seorang ibu..



I really want to :

pergi ke tempat cenggini..ada ke??



My favorite place :

teringin nak pergi Venice, Italy...



My favorite things :

kasut-kasut ku..tapi sepasang dua jugak yang aku gasak guna sampai lunyai..yang lain simpan dlm gobok!



My favorite drink :

air sirap bandung..even aku sebenarnya aku tak buleh telan air sirap! kalau bandung tak pe....



My favorite food :

tomyam! yang merah, bukan yang putih!



I live in :

Kajang...so, sinonim dengan satay kajang kan??? tu pasal aku pilih gambar ni..



I was born in :

Alor setar, Kedah..duk 3 bulan je..



My School/College :

Universiti Utara Malaysia nun di sempadan sana!



My favorite story :

Sangat suka tengok series ni..manalah aku boleh cari koleksi cd series ni ye?? any suggestion??


My hobby :

Memborong majalah & buku!



I wish :

berdoa kepada Yang Maha Esa, agar aku diberikan kehidupan yang bahagia selamanya bersama keluarga yang paling aku sayangggggg!


dengan ini, aku ingin umukan..mereka-mereka yang amat bertuah dipilih menyelesaikan tag ni adalah :

1. Kak Aimi
2. Fliffy
3. Ayu @ Ibu Husna
4. Dilla
5. Dr. Catlina
6. MamaUltra


14 comments:

  1. tak abis lg musim tag nie....yong nanti jgn lupa buat toturial tau!!!

    ReplyDelete
  2. yong suka tomyam merah.. akak plak suka tomyam putih.. hehehehe

    yong perangai kita serupa, minat sesuatu benda (handbag/kasut), tapi kalau pakai tu, tu jer yang kita lanyak sampai lunyai, yang lain tu simpan jer kan.. hehehe

    ReplyDelete
  3. ko dah siap dah kerja umah nie yong

    keh keh keh....kebetulan kebetulan
    aku pun suke dok borong majalah, pastu bacanyer idak....tu yg laling hubby aku bising tu...last2 buat koyak si batrice jer...

    ko pun x tertelan erk kalu sirap...aku pun sama. Tp kalu sirap bandung cincau...pastu letak air batu...pergh yong. Nak2 susuh lebih...bestnyerrr kan yong

    ReplyDelete
  4. salm yong
    rajin ko buat homework erk
    aku ni ikut dan jek kalau sempat hehehehe. ni hang dah TAG aku lak....
    adui (ahak)

    ReplyDelete
  5. wah musim TAG ni yerk skrg...

    huhhuhuhuh sedapnyer tomyam tu... my feverito..... sedapnyerrr

    ReplyDelete
  6. Caya la Yong dah buat h/work dah....
    bagus la... kiter ntah bila nak siapkan h/work tuh....

    ReplyDelete
  7. airbandung cincau ngn tomyam..my feveret gak

    ReplyDelete
  8. amboi2 yong... mentang2la akak ni laju je buat homework, dah takde nama lain dlm list awak yek.. hmmm... mmg notty... nanti akak buat yaaa... :D

    akak sama cam mimi.. suka mkn tomyam putih... paling bengang kalau dah order tomyam putih, tapi org tu silap anto.. saba jelaaa...

    kita ada persamaan gakla..suka gak kumpul2 ni, tapi yg pakainya satu tu je... sampai lunyai.. hehehe...

    ReplyDelete
  9. hahaha lagi sorang, beli beriya2. tapi pakai dok ulang yg tuu gak kan?

    laa yon study kat uum ke? very the jauh kan?

    tapi dekat la dgn umah PIL ku....

    ReplyDelete
  10. ayak kene tag..ok nanti sy buat yong ek..bz sket 2-3 ari ni..

    ReplyDelete
  11. huhuuuu
    ingatkan keje skolah ticha
    rupenye keje skolah mak nye ticha

    ReplyDelete
  12. kak t doakan semoga segala impian yong menjd kenyataan nanti.. insya allah.. amin..

    ReplyDelete
  13. tom yam merah memang syiookkk kan :D

    ReplyDelete
  14. Nanti ye akak layan tagmu itu..Dok melayan boboy2 kt umah ni.Sejak sekolah bukak nih, mcm tak cukup kasih sayang plak, mamanye bz heheh

    ReplyDelete