07 January 2009

nak sikit??

krak kruk krak kruk!
itu bunyi chem mengunyah cekelat!
amboi....
nak jadi pengikut ibunya ke ni...
tapi chem kalau makan..awal-awal je mcm beria nak makan.
padahal..gigitnya sikit aje..
chem kalau korang bagi dia gula-gula, memang dia tak reti la..
ada orang pernah bagi dia gula-gula Lolipop..
bersemangat waja lah Chem suruh bukak..
bila dah bukak..sekali rasa je..pastu, dicampaknya!
aku memang tak pernah bagi dia gegula ni bagai..
kekadang..kalau dia ikut ke kedai..dia nampak gegula tu bagai,
aku saja lah tanya..nak ke...
nanti dia selalu jawab...(chem still ada certain2 perkataan yg dia pelat lagi..)

"no! nanti gigi patah!"

lega....jimat duit.....

kehkkehkehkehkeh

weh korang...
sorry lah..kalau ada blog korang yg aku tak terjengah...
lately kan...sejak mula naik kerja ni..
aduh..rasa tak larat nak ngadap komputer ha...
dah la kat opis seharian duk ngadap pc gak...
malam-malam aku memang surrender awal lah...
malam tadi je ha, yg aku gagah tertido lambat..
tu pun pasal ada citer best lak malam tadi kat channel HMK 702..
kuikuikuikui

19 comments:

  1. tau plak dier yg gula2 tu buat gigi rosak ek

    ReplyDelete
  2. Luffy : omak eh ni ajar..kehkehkeh

    ReplyDelete
  3. sdp nye..
    nk ckit..hehe :P
    jgn sampai rosak gigi..hehe

    ReplyDelete
  4. sebijik cam darwisY
    ber-ia-ia mintak gegula
    jilat sikit...campak!

    sama ngan lolipop
    jilat skit...campak

    memang kak farah pon x ajar darwisY makan gegula

    ReplyDelete
  5. peminat coklat jugak ni macam mama nye....sama cam irfan..hantu coklat...kalau gi kedai, nampak coklat mesti nak...

    ReplyDelete
  6. hehehe patah klu mkn batu la chem oi..mesti ibu dia momokkan dia nih.. hehehe...

    ReplyDelete
  7. kalau husna sebelum nak bg 'kolat' tu, aku akan tanya..na gosok gg tak? basenya dia akan cakap 'gocok' sebab kalau cakap tak dia takkan dpt mkn kolat dia tu..ahaks!

    ReplyDelete
  8. pergh...untung ko.....tapi betul laaa anak ni kalo kite train dari kecik no gula2...die akan tak suke gule2...bagus2....tak macam mia...mmg die paw aku gule2 jek kalo gi mane2....so sebagai alternatif dan sebagai ibu yg bijak....aku pun belikan tapi cume gule2 berasaskan susu jek ..... he hehehehehe.....okey la tu kan.....

    ReplyDelete
  9. bagus ko yong dah train dia x mkn gula2..."no nanti gigi rosak"...bijak betul chem...jimat duit ko yong...still pelat erk ckp...iman skrang makin petah ckp....

    ReplyDelete
  10. alahai, bagusnyer chem
    jimat duit mama pastu gigi sure cantik

    yong, batrice antu coklat cam ko & aku.....kat umah mesti ada stok coklat....ko tahu, coklat sneaker tu, dia leh abiskan sorang2 ....tension jer aku....

    kalu pg kedai plak pantang nampak gula2...sibuk mintak, kalu tak kasi, harus ada adegan tarik menarik kat situ ngan melalak..he he he...tp kalu ngan zana mmg xde ler gula2...coklat ok lagi...tp kalu kat umah nenek dia.....hari2 ngadap gula2....kedai dekat ngan umah...adoiler...camno tu...

    ReplyDelete
  11. Minat coklat gak chem ni yea...cam ibu dia :-)
    ooo baguslah kalo chem tak suka gula2....

    ReplyDelete
  12. chem oh chem... blh geng dgn bdk2 ni..diorang pun tak pandai mkn gula2... kalau pegi kenduri, buang aje gula2 tu...kalau coklat cadbury laju je mkn.. hikhik.... Haziq lak bila dah start sekolah baru pandai mkn lollipop tapi tak pernah mkn sampai habis..

    chem kalau mkn cekelat, dia mkn sekali ke kacang2??? kalau bdk2 ni, kacang mesti buang... geram akak..tu yg akak selau beli ceklat plain... awak imagine yg ferraro roche tu, diorang blh mkn ceklatnya je, last2 tinggal la badam2 halus tu... camna mkn pun akak tak tau.. geram pun ada kdg2 tu, dahla ceklat tu mahal.. :P

    ReplyDelete
  13. Chem antu ceklat!!
    ko pon antu tv cam akk gak ye Yong..tapi skang tak buleh arr nak tido lewat.kakak dah start skolah..jwbnye weekend aku pulun abis2 san tgk tv ..berebut remote ngan kakak kaaahhh

    ReplyDelete
  14. sama la dengan farhan.. kalau nampak coklat yang chem tengah makan, 5 bijik sekali hadap..

    bagusla chem tak suka lolipop.. kalau emily, 2 biji sekali dia kruk krak kruk krak.. mesti gigi cepat patah!!

    ReplyDelete
  15. wah chem nak sikit kekeke.. cik mya x makan gula2 hehehe dia x gheti lagi.. tapi kalau chem nak kasik sikit mama mya leh abiskan hehehe

    ReplyDelete
  16. pandai chem makan cokelat aje ye :)

    habislah parah mama nak beli cokelat aje :)

    peminat channel hallmark jugak ke ?

    samalah kita, kalau tengok cite kat situ boleh nangis2 :)

    ReplyDelete
  17. sedapnyer tgk CHEM geget FR tu...terus auntie bukak cekelat MARS yg ader dlm laci nih...auntie pon antu cekelat tau!! sentiasa kene ader spare...hehheh

    ReplyDelete
  18. waduh ku dah tertinggal banyak entry rupanya
    maafkan acik dilla chem, acik buhsan tul ngan Bband maxisku inew
    punyalah payah nak dapat 3 G
    guna pc opis lak tersengguksengguk
    waduh ibu & anak suka makan cekelat erk
    cedapnya kakak

    ReplyDelete