25 November 2008

oh la la la la.... nak hadiah lagi????

siapa yg tak kenal dgn KRU kan.
semua orang kenal,
aku dulu membesar ketika zaman kegemilangan KRU.
dgn aku sekali die hard fan KRU tau!
teringat aku suatu ketika,
zaman sekolah,aku ni budak outsider,
tak kuasa nyah nak duk hostel,
outsider lah yg jadi tukang 'seludup' barang utk geng asrama,
ada sekali tu, member aku sibuk sgt nak pinjam kaset KRU,
masa tu pemes lagu Oh la la la,
tah cemana, alamak..
malang sgguh hari tu,
ada spot chek la pulak,
adoi...
aku mula tak perasan yg aku ada bwk kaset tu,
alih-alih, ustazah yg buat spot check tu,
masuk kelas aku,
sebelum start ngajar, dia tetiba...
nyanyi...dengan selamberrrrr ye...

"oh la la la la"

sambil sengih2 kat aku.
ohhhhhh, tahulah aku. bahawasanya kaset KRU aku tu telah dirampas!
aku redha! cheewahhh!
ustzah tu cakap, dia nak ambik kaset aku tu,
nak buat rakam orang ngaji Al Quran!

ya salammmmmm!

**************************************
iklannnnn!

sambung yang semalam :
anda mahukan hadiah lagi????
hari ni siapa dapat print screen hits 002222,
002525
email kita:
matahari1108@yahoo.com

************************************

18 comments:

  1. nak hadiahhhhhhhhh....lagu oh LA LA LA nie mmg glamour satu ketika dulu....

    ReplyDelete
  2. samalahh..mmg masa tu peminat kru cuma takdelah die hard fan..hahhahaa...

    ReplyDelete
  3. wakakakakh...yong kelakar arr..
    yelah dulu2 mana boleh bw barang yg tak sepatutnyer gi school kan....jgn kata kaset....buku citer pun x leh bw......

    ingat plak daku hampir2 kantoi bw dairy dulu masa form 1....dah ler pengawas......kelam kabut aku campak diari aku kat luar....sangkut kat beranda sebelah tingkap.....he he he...from that ler......abg ketua pengawas tu aim aku jer....hik hik hik

    ye ye ye...yong tengah bermurah hati...
    akan ku usaha utk capture no bertuah itu...he he he

    ReplyDelete
  4. kruFANatic ropanya.....
    takat layan jer lagu2 dia dulu...apa ntah 1st lagu glamer dia tuh...mengerti kut...tp suka lagu yg feminin nyanyi tuh...ehehehehe...

    ReplyDelete
  5. ooo minat KRU rupanya yong nie...nyanyi skit nak dgr hehehe,....
    yong akak pun nakkkkkkkkk hadiah.....mintak2 lah dapat kali nie hehehe

    ReplyDelete
  6. tu citer zaman sekolah kan yong..kalo dikenang mmg leh gelak sowang²...usah kata kaset.. buku otograf.. zaman korang ader ker.. zaman akak dulu femes... setiap org leh diakatkan ada..pastu suh a kengkawan ker..secret admire ker..tulis sesuatu.. yg tu dulu biler time sport check siap buang dlm tong sampah tau... x pun selotape bawah meja... hahahhaha

    ReplyDelete
  7. kita pun peminat KRU jugak masa2 sekolah dulu..hehehe...

    nak hadiah jugak...

    ReplyDelete
  8. wah kita pun suka laa lagu tue masa2 remaja sekarang dah kureng remaja hahaha

    ReplyDelete
  9. ala yong......
    melepas ler lagi aku nak dpt hadiah dari ko....ari nie aku 1/2 day ler...

    btw....to yg lelain...chayok chayok...cuba dan cuba dan cuba lagi..he he he

    ReplyDelete
  10. yong aku pun ske KRU...plg ske ngan norman....muahaaa..tp hubby aku mmg minat gilerrrrr ngan KRU..smpi la ni dia stil bukak CD kru kalo naik keta..denga lagu lama2..smpi muakkkssss aku yong...hahahah

    ReplyDelete
  11. ooo laaa laaaa ... terlepas plak no 2222 .. karang check laa mana tau dpt yg 2525 tuh ..

    ReplyDelete
  12. weh..syoknya.. hihihi..nak menang..nak menang.. fuhhhhh

    psst..sowi adiah ko belum di pos.. hoho aku sgt bz buat masa ni.. insya-allah.. jgn marah ye..

    ReplyDelete
  13. hi yong.. maaf dh lama kak t tak ke mari .. tp dh tgk coretan2 yong yg lepas2.. sedapnya lauk kenduri kawin tu.. hehhee.. nanti ada masa kita ym ye? nak tanya pasal kek lapis dr sarawak tue. ehhee..

    ReplyDelete
  14. oh la la...
    gue terlepas plak hits ...
    oo2526....
    tak bertuah la nie kiranyer....

    ReplyDelete
  15. ala...ruginye kna rampas
    xpe..skg da bleh download je kn :)

    ReplyDelete
  16. aisey terlepas lew yong, nanti buat lai ye

    ReplyDelete
  17. huhhhh...
    ni ler kumpulan RAP yg d minati satu masa dulu
    kak farah time tuh baru form 1..
    memang setiap kaset dia kami beli

    ingat lagi 1st lagu dia yg d tayang kan di muzik-muzik..
    lagu karina ke ape tajuk dia

    tp yg kak farah minat...lagu AWAS ler...

    huhh...time tu siap beli baju yg bertopi tu
    huhuuuu.....!

    ReplyDelete
  18. laa.. dah terbabas dpt 2550. mlepas..hehe.nak tye la yong camne nak wat print screen tu?hehe..dah lupa sbb x praktik apa diajar..;0

    ReplyDelete