08 February 2009

cerita kami...

cerita chem pulak..semakin improve dalam sebutan..
memang patut lah pun kan..dah nak masuk 3 tahun..

dulu kalau dia sebut 's'..macam sebut 'cha'
'besar' jadi 'bechar'
'princess' jadi 'prinches'
mcm ala-ala nak tersembur gak dia nyebut word yang ada 's' ni..

time aku buat entry ni chem bz main dengan mak ngahnya ha..
ohh! makngah nya ada sini..maknanya ibunya ni tak dilayannya lah..
semua nak makngah nya tu buatkan..berkepit ajo dengan mak ngah nya tu..
makngah nye lah yang buatkan susu..mandikan..pakaikan baju bagai.

emmm...
dapat lah ibunya ni bercuti jap kan! hiks!



{mari kita main masak-masak di hujung minggu}

perghh..
sekali dua kali pekena asam pedas pari..
plus dengan nasi panas..
mak aihhhhhhh!
habis diet aku!

13 comments:

  1. salam Yong
    amboi BOKEH
    jadi sungguh lah yong
    aku try & buat & tengok kat viewfinder tu ada 2 lak yang kelip2 yong
    mana satu agak aa erk
    lagi aku tekan makin menyalanyala pulak jadinya...HUHUHU

    Cem
    awak lawo lah chem;-)

    ReplyDelete
  2. sejak akak berdiet ni, dah lama tak sentuh asam pedas... akak rindu wooo!!!

    kejap jer chem dah nak masuk 3 tahun yer, bagus la, lepas ni ada teman nak di ajak bersembang.. :)

    ReplyDelete
  3. sedapnyer.. assam pedas tu.. meleleh ayaq lioq...

    ReplyDelete
  4. amboiii, terliur plak tgk asam pedas ittewwww ... terngiang2 plak kesedapannya ...

    ReplyDelete
  5. Yong,sedapnye masak asam ikan pari..anak akak Erfan tu pun macam chem gak nak sebut 's' jadi 'ch' chem dah diaper free eh yong??Akak tengah train Erfan ni sekarang age dia dah 2 years 2mons++ harap2 nak kena la train diaper free kan harap2 sebelum 2 thn 1/2 misi akak tercapai le.. ;p

    ReplyDelete
  6. jimat belanja nak ambik bibik.. hehehe

    ReplyDelete
  7. sedap yer asam pedas tuh..terliuq dah nih...air liur tup tap tup tap...

    nak ckit..

    ReplyDelete
  8. wah... bestnye asam pedashhh.... terliur sungguh..

    ReplyDelete
  9. ko nak diet apa nye yong?? cam la big size sgt..hehehehe....nampak sodap tu.. betul cakap awak, mkn dgn nasi panas, heavennya!!!! chem dah tak pelat ya?? bagusla..Taufiq pelat lagi... S tu jadi "CH"..

    ReplyDelete
  10. comey sungguh chem senyum2 gitu..sape ade anak laki? blh le buat menantu..ahaks!
    buat leleh air liur je aku nengok asam podeh tu! dh le aku demam 3 ari ni..x larat ooo nk msk!

    ReplyDelete
  11. sedapnye asam pedas wat perutku bekeroncong hihihi

    ReplyDelete
  12. ala chem is so adrable... geram auntie dgn senyuman chem nih...
    and really nice composition :)

    ReplyDelete