18 February 2009

apa cita-cita awak???

selalu dulu kalau zaman sekolah dulu, esp. waktu sekolah rendah, selalu kan cikgu kita tanya..

"apa cita-cita awak?"
"dah besar nanti nak jadi apa?"

dan jawapan yang paling glamersss...dan paling stereotaip....

"saya nak jadi cikgu!"
"saya nak jadi doktor!"
"nak jadi polis!"


kak chem..cita-cita awak apa ye????


18 comments:

  1. chem nak jadi programmer ke???????ada bakat tu...nie rasanyer gambar chem kat sogo kan......nie dah kes rindu kat chem lah tu ko yong.....

    ReplyDelete
  2. woow lawoonyer lappy chem.. biru lagi tu..... kat mana ni yong..

    apa la agak2nya cita2 anak2 kita nanti yek..

    ReplyDelete
  3. auntie rasa chem jadi pakar computer kot......

    ReplyDelete
  4. ambeih....khusyuk nye chem!! klu ghazi dlm posisi ini, harus siertai dgn air liyor kerna agak khusyuk!

    ReplyDelete
  5. hehehehe too cute...mmg anak awak ni suka studi2 ni eh...adam asyik main aje...cermin mata kat bwh ni dlm wish list...pink ah !!

    ReplyDelete
  6. hmm aper ya cita2 d/org ni... harap2 jadi org yg berguna la... suka tgk chem ... ngan rambut kenting jer.. jeles daku...

    ReplyDelete
  7. rindu bangat ke kat chem yong? huhu!

    ReplyDelete
  8. khusyuknyer chem... mesti bercita2 besar tuh.. insya-Allah!

    ReplyDelete
  9. mcm mama dia kot.. terer lagi ke..

    ReplyDelete
  10. betul yong, memang jawapan wajib tu, cikgu, askar, polis, doktor.

    tapi aku je lain. aku ckp kat cikgu nk jd pramugari... haaa terkejut badak budak2 class aku.
    hahaha.. aku pun x tau camna aku nk jd pramugari.

    chem nk jadi budak IT kot..

    ReplyDelete
  11. salam yong
    waduh lawonya labetop si chem
    biru nyaman
    ni dah ada aura IT ni yong

    ** Yong
    nembak ku tak kena sasaran buat masa ni yong

    ReplyDelete
  12. kalau akak kan..masa kecik dulu selalu berangan nak jadi apa?? "pramugari"... hoho... konon2 nak terbang kat awan... apakan daya tak cukup tinggi..wakakaka..

    ReplyDelete
  13. chem nak jadi penulis kot...hehehe.. ni kes rindu lah ni eh yong...

    ReplyDelete
  14. chem pun ade laptop ye..cantik laptop si chem ni...chem nak jadi budak IT kot

    ReplyDelete
  15. insyallah...lecturer cam yong jugak kot...amin.....

    ReplyDelete
  16. chem nak jadi cikgu? Laptop pun bukan main lagi color nya....chem cium sikit boleh tak? Cik nur rindu tau ngan chem.

    yong, dah lepas rindu belum...kak nur tumpang yong nya tutorial...tutor yg mantap nie.

    ReplyDelete