02 April 2009

strategi namanya bu...



anda kenal siapa budak berbaju belang merah ini???
ye..itu anak dara saya...

" eeeeee.. ibu ni!!! "

itu ayat dia sekarang. mana je dia dapat. kekadang kalau dia marah, dia guna ayat tu! errrrrr! oh, dah pandai marah ye.

korang tau kan, setiap hari kami 3 beranak rebut pc. hahahahahha. tak habis2 cerita ceriti rebut pc ek. especially aku dgn chem la.

nak tau, kami terutamanya aku la selalu kena cak-cak dgn chem tau. kalau time ibu nya ni duk ngadap pc tu, nanti dia akan mai perlahan-lahan kat kita, mintak suruh buatkan susu. pastu, bila kita bangun la nak buatkan susu..nak tau chem buat apa? nanti dia slow2 gi duk kat pc tu! ha, bila susu dah siap, tak mana mau nya dia minum. nanti dia kata, sambil sengih2...

"kakak tak nak..."

ada sekali tu aku ngintai le dia. nak tgk akalnya. aku pun pura-pura gi dapur nak buatkan susu, sambil tu aku jeling2 kat chem. tengok dia perlahan2 punya motion..sambil sengih-sengih dia tu..gi kat pc tu. ishhh..nak golak pun ado aku tgk..nak marah, terus tak jadi!

ha, cerdik tak cerdiknya dia...

adoi! ting tong aku! eeee, nanti ibu cubit..kiss kiss pipi dia! geram ibu tau...

21 comments:

  1. bijak bijak
    bila dah pandai berebut pc nie yg payah kan yong
    nak gaduh lebih2 cam x patut ler plak ngan anak tu kan..

    keh keh keh
    kak chem kak chem
    ada jer akal dia kan

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. wakakaka..chem laaa chem..tp akalnye nih pon nengok dr maknye kot..hahaha kelako la ko chem..klu jupe ngan acik ade kena gentel pipi yg gebus tuh!

    ReplyDelete
  4. Cerdik betul la chem ni ye mengakalkan ibu & ayah hehehe Yong akak rasa awak kena beli 1 untuk dia la..

    ReplyDelete
  5. adoiii chem dah pandai nak menguasai pc, mama chem kene tggu dia tdo la gamaknya.

    ReplyDelete
  6. pandainya chem punya taktik.. panjang betul akal chem ni.. ibunya kena tunggu turn la nak tengok pc pasni.. hahaha

    ReplyDelete
  7. pandai dia buat taktik erk... kecik² dah cerdik... hmm kiter kadang² ngan anak pun nak gaduh kan.. rebutkan menda... kami lak kalo nak tgk tv.. time tuh la dia nak tgk kartun.. ader ker patut

    ReplyDelete
  8. keh keh memang cerdik dia yer... tp tu la kan semua cm gini la pengubat jiwa kiter kan.. penat pun tak rs penat .. ragam anak2 sungguh menghiburkan

    ReplyDelete
  9. ibu, buatkan chem susu satu lagik!!

    ReplyDelete
  10. pandai chem punyer taktik...bijak...bijak.....

    ReplyDelete
  11. >>salam yong..
    >>patutler cakap kalau di tau dak chemtu.. pandai yerk dia menggodek pctu.. beliler lagi yong.. idakler berebut2..
    >>tapi chemni memang guna taktik baik punyakan!! eeee..ibuni..
    >>gambar chemtu gi mana yerk??

    ReplyDelete
  12. bijak anok ko tu. err..ko igt aku ker?xreti la panggil yong, biasa aku panggil nama penuh ko. nati jupo kek giant somban,leh chem amik gmbr dgn izz haris ek hehehehe

    ReplyDelete
  13. minum susu apa ni?

    pandai sungguh...

    ReplyDelete
  14. bijak btol chem skrangkan ibu di pun kene perangkap dia hehehe

    adik nurul wlaupun dah darjah 4 masih nak tdo ngan mama,bila time mlm je ada je alasan sakit prot,demamlah bab klau tak der alasan booo layanlah hehehehhe...

    ReplyDelete
  15. haaa...tu namanya bijak...chem mmg pandai buat trick kat ibu dia... hehehehe... kalau akak jadi awak yong, nak marah pun tak jadi rasanya...sebab apa yg dia buat tu cute sgt!!! hehehehe...

    ReplyDelete
  16. pandainyer dier...... samalah dgn anak linn yong... kdg samapi majuk2 tau berebut pc..bukan anak yg majuk mak yg majuk..hahhahahha

    ReplyDelete
  17. pergh sib baik anak fad tau jengok2 notebook jer... ;-P

    ReplyDelete
  18. habis lah ko yong... chem pun dah pandai susun strategi tu.. cerdik betoi... dalila pun ada jugaks kalo akak on jer lappy tu trus lari dtg ... tp dia x kaco.. cuma jenuh dia nak duk sekali atas riba...

    ReplyDelete
  19. pandainyee chem ni.. pasni ibu asik kene goreng je la..hehe

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete