07 April 2009

chem demam..

chem demam lah. pagi tadi subuh, rasa badan dia panas sangat. dah susah hati dah. flu tak de. batuk pun tak. tiba-tiba demam! malam tadi nya, elok je dia main-main gurau-gurau. aku cuti hari ni. nak jaga chem. aku risaulah. pasal dia tak flu batuk pun. risaulah aku. tiba-tiba lak demam. ni chem tengah tido. tgk tarikan nafas nya pun cam tercungap-cungap. chem klu demam kuat, memang mcm tu. makan pun dia tak mau. minum susu pun sikit je.

tapi kan, mood tengok kartun tetap maintain beb! harap anak ibu cepat sihat ye! kakak kuat kan..

** ceria seperti ini **


26 comments:

  1. alahai.. cian chemm..
    sekarang nie musim laa yong...
    makan ubat yer chem.. moga cepat sembuh

    ReplyDelete
  2. CHEM DEMAM KE KAK...NABIHAH PON DEMAM GAK...SKANG NID AH BATUK NGAN SESEMA LAKS...MERAGAM JEK...MENGAMUK..JA ASIK CUTI JEK...

    ReplyDelete
  3. taufiq pun demam..yg tak bestnya time mlm je...siang bukan main elok lagi berlari sana sini..badan pun tak panas... bila mlm, start dah...

    semoga chem cepat sihat yaa..... :D

    ReplyDelete
  4. CHEM DEMAM KE KAK...NABIHAH PON DEMAM GAK...SKANG NID AH BATUK NGAN SESEMA LAKS...MERAGAM JEK...MENGAMUK..JA ASIK CUTI JEK...

    ReplyDelete
  5. sian chem demam..sekarang ni hujan je..cuaca pun sejuk..senang kena demam...get well soon ye chem

    ReplyDelete
  6. Musim demam rasanya sekarang ni, saya pun kering tekak... rasa mcm nak demam juga. Harap chem cepat sembuh.

    ** yong, saya plan nak beli Lumix G1, tp rega dia RM2500++.... berbaloi ke? atau elok amik dslr je? awak punya d60 berat x? baru plan je..ingt weekend ni nak try pegang digicam2 kat pcfair nanti...

    ReplyDelete
  7. alahai siannya chem...akak nurul ada satu pertua ini pun arwah nenek yang ajar...

    klau budak2 demam bogelkan dia bawah kipas angin dan lapkan keseluruhan badannya dengan air batu terutama bawah ketiak tempat banyak haba terkumpul inshAllah lps tu demamnya kebah...

    ReplyDelete
  8. musim laa yong....harap chem cepat semboh....suke tgk muke die tersengih lebar camtu...kiut!!

    ReplyDelete
  9. semoga chem cepat sembuh..amin..
    chem..makan ubat ye..

    ReplyDelete
  10. aiii...yong

    yong, thanks coz kasitau pasai link tuh
    loh...camne kawe leh tersilap taip

    ni kes berjaga dr 2pg td sapai la ni x tido lagi la niiiii...

    ReplyDelete
  11. musim la skrg kak yong...
    semog chem cepat sembuh...

    ReplyDelete
  12. yong
    ...
    sama kes ngan darwisY
    g antar pagi semalam sihat
    balik petang smalam dr bbsitter dah demam panas

    semalam sapai mengigil..daNi pon panas bdn sama

    both bgn kul 5am td..
    main waktu sebelum subuh!

    terpaksa ler berjaga
    bapak diorg balik mngundi..

    huhuuu
    ngantuk !!

    ReplyDelete
  13. ciannyer chem.. untie doa chem cepat sembuh yer..

    ReplyDelete
  14. kakak demam??
    nih mesti demam rindu kat achu nih..
    meh..meh balik sini minggu nih

    ;)

    ReplyDelete
  15. rajin2 ler tuam badan dia yong kalo panas sangat. eee kita memang risau betul kalo budak demam panas nih.

    cepat sembuh ya chme. rajin2 makan ubat

    ReplyDelete
  16. ciannye chem.. mkn ubat yer chem nanti cepat sembuh....

    ReplyDelete
  17. get well soon chem...
    aunty pun batuk & flu x baik2 lagi ni.

    ReplyDelete
  18. samela chem..harus tgk katun kan?
    cepat sembuh ye

    ReplyDelete
  19. get well soon dear!! sekarang musim.. akak sendiri pun demam ni.. stat dari emily, papa dia, farhan and sekarang mama dia ni plak. alahai...

    ReplyDelete
  20. oh dear get well soon... Iffah pun tak sihat she's down with chicken pox

    ReplyDelete
  21. semoga cepat sembuh chem...

    ReplyDelete
  22. salam yong,

    kesian nyer chem demam..take good care of her....kadang2 kalau budak2tiba2 demam memang takut juga..kenkadang bila dah demam baru batuk atau selsema pun mengikut.kak nur pernah terbaca kalau anak2 demam walaupun tinggi suhu panas nya tapi dia masih aktif not to worry tapi kalau lemah lesu tu yg nak di awasi.

    Okay chem cepat baik dan rajin mkn ubat...boleh main2 lagi kacau ibu.

    ReplyDelete
  23. semoga chem cepat baik ya.. ibu mana yg tak susah hati bila anak tak sihat kan... neway nice pica...

    ReplyDelete