20 April 2009

sebelum..selepas..

syukur..chem beransur sembuh. dah 3 hari demam tanpa kebah2 pun. ubat demam dah hambir habis sebotol. dah naik risau dah. takut demam yang itu. pergi hospital lagi..check darah. alhamdulillah...doktor kata, bukan demam yang itu. cuma tekak chem agak kemerahan. tu yang sampai demam tu. masa kat spital, aku tak berani nak tgk anak sayang aku tu kena cucuk! aku nyorok balik tirai..pandang ke luar. aku tak sampai hati lah..tgk anak sayang aku tu dicucuk2. memang dari baby lagi, kalau tiba kena cucuk2 tu, aku tak boleh tgk! aku tak sampai hati..tu pun tadi..aku dengar chem jerit2..'nak ibu..nak ibu...'. aku dah longlai dah. Ya Allah, runtun hati aku ni dengarnya! time tu dah mencurah2 dah mata air air mata aku. org dah duk tgk2 dah. tak pedulik! selesai kena cucuk, aku lari terus dakap chem....

ni selepas dah kena cucuk..



tapi sekarang, alhamdulillah...chem dah semakin sihat. dah tak demam dah. tapi ubat antibiotik tu kena dihabiskan..ikut masa yang ditetapkan. dan sekarang..chem dah ceria2 dah seperti sebelumnya!


sila abaikan rambut saya ye auntie-auntie. mood nak sikat rambut masih belum dapat!


dan hari ni, saya dah kembali berselera makan! habis nasi lemak lauk ayam babah saya pow tadi!


chem bersama dengan teman baiknya.. cik dora! ke hulu ke hilir tadi ngendong g spital. tapi bukan dia..ibunya ni le yang ngendong hulu hilir. dah jadi mcm 2nd doter ai pulak!


alhamdulillah...rumah ini kembali meriah !

29 comments:

  1. alhamdulillah dah semakin sihat..

    ReplyDelete
  2. chem dah sihat?

    memang ketara raut wajah nye
    memang nampak cengkung !


    kalau kak farah ler
    aku lagi tgk doktor tuh cucuk anak aku
    takut dia x jumpa cari urat anak aku

    mula ler ada org nak kena sound !


    hehehe
    yong g kelate bilo?

    akak maybe 1hb Mei balik kelate!!!


    jom jumpa!

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah...dah sembuh dah chem ni...tapi muka nye dah nmpk cengkung skit...nanti chem mkn bebyk ek..

    ReplyDelete
  4. al-hamdulillah chem dah sihat :) aku bnasib baik..maryam x penah nangis klu kena amik darah.. klu dia mcm chem dah tentu aku yg lebih2 nangis...huhu

    ReplyDelete
  5. alhamdullilah cemp dah sembuh..

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah..sdah sihat..walopun tak sikat rambut, chem nampak cekci..sukaaaa...

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah sihat dah intan payung kapok nie....eeee mmg ngeri kan kalo ank kena cucuk....aku pon takut bile kena cucuk taw!!

    ReplyDelete
  8. sian chem.. nampak lembik dah ha kena cucuk. Alhamdulillah dah sihat...

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah dah sht dah chem...btul la kita sebgai ibu x kuat nak tgk anak kena cucuk bagai kan....nak2 lak dia dok meraung....lagilah...ya allah...

    ReplyDelete
  10. alhamdulilllah ....mmg tgh musim kot yong, si mija ni pun kelmarin dah ade aura2 nak demam...cepat2 bagi ubat...

    sian tgk muek die melepek tu.....nampak lemah betul, tapi tgk muke die mood hepi tu...ceria rasenye.....

    ReplyDelete
  11. comelnya rambut chem..take care yer...

    ReplyDelete
  12. yeay...
    die da sihat...
    rindu die sengeh

    ReplyDelete
  13. hmmm... sian kena cucuk erk... sakit tuh... tp chem tetap kuat kan...
    homeynyer dia... ngan patung dora tuh....
    Alhamdullillah sumer ok kembali

    ReplyDelete
  14. alahai cianyer budak demam tu..nampak sgt dia letih dari gambar tu... tapi dah semakin better kan...alhamdulillah

    yong... sungguh cantikk okeyyy gamabr2 kat sini

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah sudah sihat dan kembali ceria si chem yerk....sadis bila tgk ank sendiri kena inject!!!!

    ReplyDelete
  16. alahai sian nye chem..skang ni musim lah kan.anak2 sya tu pun selsema+batuk..dah 2 kali gi klinik.

    cuaca pun x menentu.risau nengok nye.

    nampak sgt raut wajah chem yg x sihat tu.nmpk susut ckit kan.

    makan ubat ye chem.take care!

    ReplyDelete
  17. ooo takut mkn ubat ker chem ni yong... tp alhamdulillah dah sembuh pun... kalo anak sakit kita pun jd sakit jugakkan.... yong x sampai hati eh tgk anak kena cucuk...kalo akak sampai jarum tu menembusi kulit akak tenung...cam abik darah ker.. masuk ubat ker... tatau napa.. rasa akak perlu tgk...hati kering ker akak nie ek..?

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah yong! Ghazi pon sama..hari ni pas amik antibiotik, makin aktif..lega sgt².. msa g paed tu siap ngalir air mata smbil cite ketidaksihatan Ghazi.. adeh lemah bdn anak sakit..hati lg rungsing kan..

    Syukur dedua makin pulih!

    ReplyDelete
  19. alahai..cian nye kakak!
    sangat x shabar mau ketemu kakak khamis nihhhh...

    ^_^

    ReplyDelete
  20. alhamdulillah...
    lega bila anak2 dh sihat kan?

    ReplyDelete
  21. alhamdulillah dah sihat chem.. kesian nengok muka dia masa lepas kena cucuk.. saya pun x sanggup nengok anak kena cucuk2

    ReplyDelete
  22. oklah chem demam nak makan ubat.. anak maria jgn hrp.. kdg2 biar dia baik sendiri je..

    ok chem, moga pas ni leh makan dengan lebih slera lagi ya..

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah.. chem da pun sembuh n ceria seberti biasa...

    dulu pun tWins pernah demam n x baik2 sbb tekak merah jugak!

    ReplyDelete
  24. alhamdulillah.. dia dh makin sihat
    :-O

    ReplyDelete
  25. sedey ida nengok pic chem monyok sakit tu yong...
    xsampai ati ida nengok....ida pon xsampai ati nk ngingatkn anak2 sakit nih....sebak nih sebak sob sob huhuu

    ReplyDelete
  26. Tahniah buat Chem yang dah sihat!! hahaah! cam pengumuman menang apa2 tah!.. ahaks!.. weh soalan perekse tu... memang pun.. agaknye kalau anak2 kota zaman skang maunye jawab pembantu jugak kut...! kompius!

    ReplyDelete
  27. kesiannye nengok gambo dia kena cucuk tu... alhamdulillah dah riang ria dan ceria chem sekarang ye :D

    ReplyDelete