14 May 2009

ye..kembali mengedit!





saya baru belajar ilmu baru ni..
menggunakan gabungan Photoshop + Photomatix Pro 3.0
kekonon nak tiru style Dave Hill..
cam jadi..cam tak je ni!

btw, tenkiukkkk babah..atas pelajaran yang diberi!


21 comments:

  1. perghhh.. orait tu! saya pun sampai skang mmg tak pandai nak buat ala-ala dave hill ni :) lagipun kalau dah start mula edit, mesti lama la dok ngadap laptop sebab mesti nak try sampai jadi. nak plak mmg saya kurang pandai tang edit edit ni...

    suka gambar rumah tu. mmg real cam lukisan tau!

    ReplyDelete
  2. yong...eija suke edit2 yg mcm nie...style DAVE HILL....sungguh dabomm ok piccas kamu!!!!suke tgk pic yg first tu....teringin nak stay kat PERDAYA QUAY, Langkawi....situ view mmg menarik!!!

    ReplyDelete
  3. silap taip plak...*PERDANA QUAY ler....

    ReplyDelete
  4. hebat!!!!

    Lepas nie boleh lah mengajor yer Yong..

    Kin mmg suka edit-meng edit nie, cuma tak pandai jer...

    Hehehehe!!!

    ReplyDelete
  5. Cantik sgt yong pic edit tu.....

    ReplyDelete
  6. wah.. sungguh cantik & dramatik... cayalah yong!

    ReplyDelete
  7. gila babas ni yong..... biar betul...akak fail la nak buat gini..tak cukup ilmu..dan tak tau pun bende2 yg yong mention tu.. except for PS.. kuikuikui.... apa2 pun..SYABAS!!! CANTEK SESANGAT.............

    ReplyDelete
  8. kak yong photomatic tuh sng ker...ala br nk berdikit2 ngan PS...nk masuk sofware br lg la merangkak...kak yong buat lah tutor HDR/Dave Hill nie...dah lame teringin nk buat tp xjd2 gaks...huhuhu..

    go to tutor lah kak...

    ReplyDelete
  9. wah yong cam toi2 art la..tu la zaman skg smue leh edit kan? camnie leh ar belajor dr yong...

    ReplyDelete
  10. yong, baru la akak boleh tengok gambar2 ni.. selalu yong guna flickr kan.. kat opis ni tak leh tengok gambar yagn guna flickr..

    cantik la yong gambar2 ni. tentu dah expert babah chem.. bila plak nak buat bisness photoshoot ni.. mesti ramai yang berminat

    ReplyDelete
  11. cantik ler... tingin nyer nk blajar buat semua ni...

    ReplyDelete
  12. waaaa cantiknye yong.. leh perturunkan ilmu :)

    ReplyDelete
  13. huishh..dahsyat tu... kira jadiklah.. hhehehe, kita bab mengedit mmg x reti (dlm proses nk reti lagi).. selalu serah kt hubby je buat..

    paling suka bila yong fokus pada effect kt awan tu.. menakjubkann!!

    ReplyDelete
  14. wah..kamu mmg terer bab edit nih!

    ReplyDelete
  15. wah..cantik2 la editing yong ni....nak belajar boleh?

    ReplyDelete
  16. pergh yong
    melecun cun cun ko
    cam lukisan plak aku nengok
    nie kalu jual nie...kaya ko yong...
    naper ler aku tak di kurniakan kekreatifan camko.....

    yong...gambar ko ngan chem tu
    ko print arr...pastu ko frame kan....kasi besar2 punya...sure cun ko....bertambah seri hall ko nanti

    ReplyDelete
  17. kak yong...dah try download..tp xble lah...maybe photomatic tuh utk mac kan...huhuhu

    ReplyDelete