31 August 2008

mari shopping!!!!

huhuhuhuhu giler penat lah semalam! kitorang mmg dah plan nak gi SOGO sabtu semalam. memang dah tahu dah orang akan giler ramai punya! tapi sbb dah tak de choice, minggu depan dah start puasakan. malas nak keluar2 shopping2 time bulan puasa. lagi lomah den! nak gi weekdays, lagik payah lah kan. babah susah nak dapat coti.

kitorang gi semalam naik LRT. mmg plan tak mau bawak kereta. lagi haru kan nanti nak parking bagai. naik LRT dari Sg. Besi. Kakak mmg tak tak de masalah naik train ni. dia kata "kakak naik omash! naik Thomas! Thomas yang kartun train tu...hikhikhik. mmg saja kitorang naik dr sg besi, tak mau naik bdr tasik selatan. kat BTS lagi ramai orang! hehehehe nak naik train pun kena atur strategi tau!

sampai kat sana...aduhhhhhh gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrs ramai umat manusia di muka bumi Allah ini weh!!!!! kiranya kalau kau berjalan ke depan..jangan sekali2 mengundur ke belakang...pasti kau akan terlanggar vontot2 orang! ha, dapat bayangkan tak???????

aku pergi part budak2 lah kan. itu tujuan utamanya. huhuhuhu kat depart.budak2 lagi la ramai! tapi aku redha lah kan..dah aku yang tempah segala ni bagai kan...hehehehehehe. (ayat saborkan diri ni) opsss lupa lak nak cerita. kakak dan babah tak join sama beli2 ni. nak tau diorang lepak mana?? diorang lepak kat tempat mainan kanak2 tu kat level 7. duk situ. kat situ best. ada mcm2. boleh duduk baring bagai. relax sket! baguslah kan..ibu2 sibuk membizi tabur duit kat bawah..anak2 dgn bapak2 relak2 layan karenah bermain2..hehehehehe. babah mana nak gemar bab sopping mensopping ni. standard orang lelaki lah......... :p

***amacam..gaya seorang programmer..***

**ni lah kerja dua beranak ni masa ibu nya bizi giler mensopping.....bagus..baguss sonang kojo omak ekau ha..**


dah dapat apa yang nak...aku pun bayar..dan blah...sebelum balik tu..sempat lagi gi tinjau2 lak kat bahagian handbag2....wuhuuuuuu sompek den rembat satuuuuuuu!!!! rugi lak tak beli...dah alang2 terjah mcm tu...bak kata orang, alang2 menyeluk pekasam..biar sampai ke pangkal lengannnnnnn...tak gitu??????????? nasib aku beli bayar cash..kalau bayar cash, kita tak yah beratur reramai.....nanti salesgirl tu akan tolong bayarkan....kan sonang tu!!!!!!!!!!

****pssst...mmg aku tak sempat nak snap apa2 gmbr bagai kat dlm tu......serius mmg tak sempat! aku dah 'meroyan'..naik sheikh jap masa beli2 barang kan....hehehehehehehe

6 comments:

  1. lama gile lily tak pi SOGO tu..rs2 nye confirm la tak pi bazir duit ke sana sempena nk raye ni kan..lg la ramai umat..hehe~

    ReplyDelete
  2. uish..ramainya org.. jumaat sabtu ni ada member's day kat sogo tu... lagi la ramai ek.. ada tambahan diskaun dari harga biasa.. tp kena jd member sogo dulu.. konpem sesak.

    ReplyDelete
  3. mama iqa: mmg ramai gilerrrssss!

    ReplyDelete
  4. hana : haah...sale utk members je 5hb ni...huhuhuhu tu lagik haru tu...

    ReplyDelete
  5. maria pergi sogo 2-3 tahun yg lalu kot.. ish yong ni buat saya tergoda ni.. mcm harus je gi sogo nanti..
    nak amik cuti la, gi on weekday malas nak sesak2.. tgkla kalau berjaya rancangan ku ini.. hehehe

    ReplyDelete
  6. maria: pergi..jgn tak pergi...caiyok..caiyok..:)

    ReplyDelete