22 August 2008

bila bawak gi shopping...

last week kan aku balik kampung.
nak bawak balik kakak.
petang tu sajo-sajo la ajak mama shopping menshopping.
babah pulak kerja.
mula-mula agak suspens gak nih.
bawak kakak berdua dgn opah jek.
haru gak aku nak control budak tecik ni.
nak bawak askar yang lain..semua kerja.
weekdays la katakan!
argh! selamber je la!


budak kecik ni apa lagik..
mmg tak nak berpegang.
memang pantang kalau dilepaskan.
melilau lah.
pegang sana sini.
bukak almari salesgirl bagai.
usik kasut tu..kasut ni..
usik beg tu bagai!
bahaya! nasib bukan barang 'once broken, considered sold!'!
tapi memang haru.
bila aku tegur..dia lari!

pastu bila kena marah..ha, merajuk.
tunjuk protes bagai..
duduk kat tengah alam tu!
orang lalu lalang tengok..
alahai, macam budak terbiar..
anak siapa lah ni! :p

lepas tu..okeh dah..
bila dipujuk dengan pizza! hehehehe
tetiba dia dah nampak satu benda.
elok kemas jek..katil demo kat situ!
apa lagi..lum sempat aku buat apa..
kakak dah lari dah!
tuju katil tu!
terus dia lompat naik..
baring..
siap masuk dlm comforter bagai!

bila ditanya :

ibu : kakak..ni bukan katil kakak lah..turun!
kakak : ala...kakak antuk..nak tido! (sambil memejamkan matanya)

sambil tu..budak salesgirls yang ada kat situ..golak2 tengok gelagat dia!
masa tu aku rasa macam nak jerit!
"babahhhhhhhhh tolongggggg ibuuuuuuuuu!!!!!"
memang haruuuuu!

7 comments:

  1. memang betul tu yong, ngantuk nor dah si chem tu...siap gosok2 mata masuk dalam comforter..heheheh tak pernah dibuat orang kat shopping complex

    ReplyDelete
  2. kak mimi : hekhekhek tu lah...

    ReplyDelete
  3. penna: kalau korang adoo kan sonang!!!!! muahahahaha

    ReplyDelete
  4. budak2 mmg gitu..bila dah dpt kaki tak mau dipegang..tgk tu siap naik atas katil..hik hik..ligat..

    ReplyDelete
  5. ekekeke..cemp..
    bdk mmg camtu kalo gi sopink..

    ReplyDelete
  6. ratna & kak atty: ragam budak-budak kan....layannnnn je la...:)

    ReplyDelete