12 June 2009

dah basuh???


di suatu petang..cuaca yang agak2 panas...di rumah opah...terdengar perbualan antara ibu dgn puterinya yang sgt petah berkata-kata...


chem : bu..kakak peluhhh..
ibu : jom..kita on aircond bilik opah..

(tak lama kemudian... )

chem : bu..kakak tak peluh dah !
ibu : ohh ye ke..dah tak peluh dah?
chem : aircond dah 'basuh' peluh...
ibu : ha?????? basuh???


28 comments:

  1. hahahahaa....lawak chem nih...caner ekon basuh peluh tu chem??demo sket...hikhik...

    ReplyDelete
  2. budak bijak punye jawapan mmg tak terduga.......he hehe he

    ReplyDelete
  3. wakakkaka..cemp..aircon basuh peluh ye..

    ReplyDelete
  4. memcm...mana mai idea "basuh" tu?

    ReplyDelete
  5. haaa...dah basuhhh??kelakor lah chem nie....

    ReplyDelete
  6. pelik tapi benar..keh..keh..dah riuh mulut chem ni yer..tengiang2 suara dia tu masa gath kat tasik titiwangsa last year..

    ReplyDelete
  7. adoiiiiiiiiiii lawaknyer budakk ini..gerammmmmm........

    nampak lainlah chem dlm gambar tu..

    ReplyDelete
  8. basuh??? hahahaha...logik gak tu..sebab peluh dah ilang kan..mestila kena basuh... :D

    ReplyDelete
  9. HEHEHE...dia ingt mesin basuh ke aircon tu? akakaka

    ReplyDelete
  10. yong aku suka ko nyer new layout nie..nnti ko ajor aku camner nak wat yg tang komen tu...suke la plaks...ekekek

    ReplyDelete
  11. geleng kepala aku dgr jawapan si chem tu yong
    ada jer budak bijak nie modal jawapan kan...

    ReplyDelete
  12. tanye Chem sket... camaner aircond tu `membasuh'??? ada mcm washing-machine tk? heh..heh...

    Bijak...Bijak...

    ReplyDelete
  13. hehhehehhe
    lawak lah kaka nin yong
    pandai gak tuh erk
    betul gak apa yang kakak cakap tuh
    tak terpikior lak aku (hehhehehe)

    ReplyDelete
  14. lawak la... hehhee... bijak tul chem menggunakan vocab..

    ReplyDelete
  15. hehehe...basuh peluh...lucu ah chem..

    ReplyDelete
  16. hahahahah.. lawak lah chem nih..

    ReplyDelete
  17. hehehehehe kelakar lah chem cakap..

    ReplyDelete
  18. Hahahaha...chem ni lawak lah...ada ke aircon 'basuh' dia....:-)

    ReplyDelete
  19. hahaha...lawak tul chem...tp kiutt...

    ReplyDelete
  20. cheeky nye gbr! totally differnet frm otrs pic before! comelllll! hahaha klako la plak jawapan die yong! anak ko ni bijak sngh..

    ReplyDelete
  21. Hehehe petah dan bijak berkata-kata :)

    ReplyDelete
  22. aircond basuh peluh?
    ahahhahaha...panjang akal budak nila... ada2 je la si chem ni....
    menghiburkan sungguh.

    ReplyDelete