02 June 2009

chem pulak..

ada satu lagi perkara yg kena disetelkan. Chem kena dipindahkan! pindah mana? bukan pindah apa..cuma nak masukkan chem ke nursery cadangnya..yang berdekatan dengan area kolej aku ni. kolej dah berpindah ke bangunan baru di area Giant Kajang tu..siapa yang biasa lalu, mesti selalu nampak tu bangunan kalerpul betul..kaler purple + merah! heheheheh dari jauh dah buleh nampak. tu yg dok pikir nak masukan chem ke nurseri yang berhampiran tmpt kerja..tanbah pulak nanti berdekatan dengan rumah..senang sikit kan..emm pengasuh chem pun mesti sedih kan..dan chem pun mesti rindu dgn ummi nya nanti...aku pun kalau ikutkan berat hati gak, pasal aku sangat2 puas hati dengan pengasuh chem ummi ni. sangat tip top!


tapi apa pun..aku kena buat keputusan yang terbaik..lagi pun tahun depan dia dah 4 tahun..plan nak hantar chem ke tadika..biar dia belajar sikit..dan kerna tu, aku kena biasakan dia bergaul dengan kawan-kawan mulai dari sekarang...


18 comments:

  1. anta aje si budak tecik nih kat senawang..
    nnt tadika le kat depan umah nih haa..
    atuk boleh aje tlg antakan tiap2 ari..

    hihihi
    ;)

    ReplyDelete
  2. exactly yong. terlalu lama sorang2 takut dia tak reti berkawan. the same reason fad hantar aisyah ke nursery 3 yrs back. Masa mula2 memang dia malu2 lagi... skang Alhamdulillah dah pandai carik geng.

    Sure chem will be doing alright punyalah! Sure dapat ramai kawan...

    ReplyDelete
  3. Kalau hantar di nursery baru, dekat dgn awak Yong... :)

    ReplyDelete
  4. betul tu yong...bile dah masuk 4 tahun kene pikir kan tempat yg budak2 leh dpt pembelajaran...takpe laa, chem lagi suke kot sebab dpt ramai kawan nanti

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. woo mesti chem syok bila dapat ramai kawan nanti... balik kang cam2 ceritanya... hehhehee...

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. chem nak masuk nursery yerk.....nanti dia pandai ler tu nak cari geng yong......berhari2 x mengadap internet erk yong.....amacam???dah settle semua pindah brg2 ke??

    ReplyDelete
  9. tapi tula..takot de sgt bosan nanti..cam kakak sejak umo 4 thn dah pegi tadika (tapi kalo x anto de ngamok plak..de yg nak sgt) skang 6 yrs ..de kalo waktu sekolah seminggu sekali la de akan ponteng..tapi time cuti sekolah ni de sibuk tanye plak bile nak skolah adoiyai..pening bibu!

    psst: kalo dpt anto yg 2 jam sehari dah ok yong.cam Quedees ke smart reader ke..ade satu tadika merah (sila jln2 kat prima) yg itu akk tak bape rekemen sbb sgt exam oriented)kesian taw homework sgt byk + siap gune silibus thn satu..ape2 pon harap pilih yg terbaik + bykkan survey!

    ReplyDelete
  10. mesti rumah baru area situ gak ek? heheh

    ReplyDelete
  11. huhu spt yg di borakkan aritu..anta nursery ada ok dn tk ok..alah anta mna² pn kan chem..and sbb tk smpat smbg borak pc yong dh ter-off aku jwb sni ajek haha.ghazi nye mknan sume aku bwk snirik..nasi putih pn aku msk dr umah pepg..hehe..air sirap pn aku bwk snirik..setiap hari 2 beg besar bwk ke nursery..

    anyway chem..selamt berjumpa kwnan baru! good girl ey msti sunuk duk nursery :)

    ReplyDelete
  12. aik comey je layout ni.. nih yg rajin singgah ni.. asik makeover je..hehe

    ReplyDelete
  13. ok tu yong... bagus hantar p tadika ni atleast dia blajar berkawan.. chem pasti seronok.. bebaru nanti mmg lah dia segan².. rengek sket.. tp dia pasti enjoy.. dalila skang pun kalo dah balik tetpa ckp." kaka sayang techer rudi" sibuk ngan techer rudi dia...

    ReplyDelete
  14. ala..sian chem nak pindah tempat ye,ok tak dia nanti yong??

    ReplyDelete
  15. aiiii...nih lama x ber-apdet ni
    g mana?

    ReplyDelete
  16. tak pe yong, mula2 memang la rasa berat hati, tapi lama2 ok la tu.. lagipun chem makin besor, elok la masuk kat nurseri bior ramai kawan

    ReplyDelete