20 March 2011

air pocket

tetibe mau cerita pasal air pocket. pd siapa yang biasa naik flite, pasti ada mengalami igauan gegar2 ni kan. aku penakut sikit. eh, bukan sikit, tapi penakut banyak. kalau dikirakan, sepanjang hidup aku ni, lebih dah 10 kali naik. tapi perasaan gayat dan takut tu sentiasa ada. terutamanya time nak take off dan touch down. phewww!

siapa yang biasa naik flite duk sebelah dgn aku, tau lah mcm mana gelagat aku. hikhik. :p

camne ntah nak hilangkan rasa mudah takut ni kan. ok. balik semula dgn topik td, air pocket. tau kan apa dia? air pocket ni kiranya suasana gegar yang kita rasa semasa dlm k/terbang, pabila ia terlanggar awan dan sebagainya. bukan setakat gegaran, tapi ada masanya kita rasa k/terbang tu turun naik. uikssss seram gilos! klu nak tahu maknanya secara formal meh klik di sini Air Pocket @ air hole.

banyak kali dah alaminya especially klu naik waktu tengah hari dan lewat malam. ada satu kejadian masa tu naik flite kul 9 @ 10pm. phewww! naik pula MAS masa tu. dlm flite penuh dgn mat salleh je dlm tu. hanya ada lah 4, 5 orang kita. masa nak take off tu boleh pulak main langgar2 awan. ke kiri. ke kanan. ke atas. ada time rasa ke bawah. cuak gile masa tu. mmg dah feeling mcm atas roller coaster. tapi aku tgk mat salleh2 yg lain relaks je. gelak-gelak lagi. lepas tu, bila keadaan kembali tenang, boleh diorang bertepuk tangan suka. haha. sangat cool okeh!

pada hal, dlm hati aku masa tu cuak habis dah. aihh, buat malu je kan. haha

baru2 ni flite dari Bandung hari tu, mcm tu juga. tapi lagi dasyat ko. lagi super roller coaster punya. bibik yang duk sebelah dgn aku dah siap keluarkan keratan doanya, kumat kamit baca. dalam hati aku masa tu, mmg nak tumpang je doa dia. hehe.

korang pun takut jugak ke klu kena alami mcm tu? ke ada yang suka bila gegar2 kuat gitu. klu gegar2 sikit tu leh tahan lagi. ke aku je yg penakut tahap kritikal?? haih, mcm mana lah ni, nak pergi tempat babah. 9 jam tu ko duk atas sana.

tak sanggup makkkkkk!

tapi klu budak kecik sorang ni mmg berani. gegar mcm mana pun, tetap gelak selamba punya.



4 comments:

  1. aduh yong
    masih ku terasa genggaman tanganmu di balik2 kerusi belakang...he he he
    tp serius wei..time balik dari bandung tu..aku pun cuak beb...sue leh cakap takde apa2..dasyat oo dia..ke sebab dia duduk depan tak rasa erk?

    ko tahu, yg duduk sebelah aku tu pun sebenarnya kerja kat kluang ko..tp cantik minah tu...aku tengok dia pun kemain kumat kamit..tak tahu ler dia bc doa ke apa......siap pegang anak loket dia lagi

    ReplyDelete
  2. hehehe ko cuak gak eh hari tu? eh sereyes, aku mmg cuak habis.tapi berlagak cool. kuikui.

    ReplyDelete
  3. kalu gegar kuat..mak pon takutttttttttttt

    ReplyDelete
  4. lau ribut lg la kecut perut yong

    ReplyDelete