02 July 2008

angan-angan = impian

*using decorbitt-dontbeshy kit, tendressebypetitt kit, LLabarca-DoodlingBloom Freebie, & Sev Funny Colours Freebies


"Kalau nak tahu, antara teknik yang saya pelajari dan implementasi saya dan isteri ketika dulu-dulu sebelum ada duit RM, kami sering kumpul gambar-gambar rumah bungalow dan tampal kat dinding… kalau anda baca buku The Secret, mereka panggil “vision board”. Tapi, saya dah lama dah pelajari teknik visualization ni… sejak umur 20 tahun!"

*petikan dari IrfanKhairi * [sila klik kalau nak tau details]

antara kata-katanya:

"Pelajari teknik visualization. It works! Visualize dreamhouse anda, dream car anda dan sebagainya apa sahaja yang anda inginkan, potong dari majalah, dan tampal pada vision board. Hari-hari tengok gambar2 tersebut dan secara separa sedar, anda akan dapat melihat peluang-peluang bagaimana hendak mencapai segala yang diimpikan."


setiap kita punya impian kan???? bukan semestinya yang berbentuk material. tapi apa-apa sahaja! aku mmg byk sgt angan-angan tau! psst, tak salah kalau kita berangan..tapi pastikan angan kita itu angan yg berisi!!


6 comments:

  1. :) patut la org asik tampal dream car kat cubicle la.. kat dinding la..
    maria nak visualize apa eh? hmm..

    ReplyDelete
  2. betu la yong.. tu salah satu psikologi gak.. apa2 jer la impian.. macam orang kata nak kurus, gantung baju2 lama2 yang kecik2 tu.. mesti kita lama2 pun berazam kuat nk kurus..

    kalau rumah tu memang la..semua orang nak rumah besar.. tapi kena kerja kuat la kan..

    tapikan yong memagn best berangan2 ni.. tapi betul la kata yong berangan biar la yang ada isi.. baru ler hajat boleh tercapai

    ReplyDelete
  3. salam,

    org kata kalau nak anak comel kena letak gambar baby cute2 masa pregnant dan macam2 lagi. ada yang betul ada yang tak.

    tapi kalau dari segi material macam nak kereta dan rumah yang kita idamkan mmg le kita kena aim dan berusaha untuk mendapatkannya. :)

    tapi kadang2 takut jugak nak berangan takut jadi macam mat jenin. asyik berangan aje sampai jatuh pokok :)

    ReplyDelete
  4. maria: hehehe gitu lah gamaknye..

    ReplyDelete
  5. kak mimi: tiap org punya impian kan.. :p

    ReplyDelete
  6. ummi : tul tu.. kalau takut jatuh pokok, jgn angan angau hehehe

    ReplyDelete