17 February 2010

macam-macam!






korang lihat lah tu puteri kecil saya. nyamannnnnnya saya rasa! haaaa, panas kan cuaca sekarang? takpe..takpe..sabar..sabar..bulan depan cuaca kembali spt biasa..insyaAllah... :)

tp heran lah, panas-panas ni jugak lah saya dilanda flu yg hebat! ishhhh! tak boleh tunduk tau. nanti....hahahahaha sendiri mau ingat lah ye!

panas-panas gini, yang syoknya kalau dapat air lah kan. tapi air paip pun panas semacam je. mcm mandi air panas. puteri kecil saya, apa lagi..tiap ptg minta mandi dalam pool plastiknya tu. siap dgn gayung. fuhhhh, kalau tak de orang depan, belakang, kiri kanan..mahu saja saya join sama. hahahhaa. syok pula tgk. ohh, kalau ada swimming pool betul2 punya, mmg saya dah terjun dah tu! hahahahaha.

minggu cuti yg lepas, saya dapat berita ttg anak seorang kawan, even kenal di FB sahaja, saya suka sgt tgk gmbr2 puterinya tu. bukan apa, rambutnya persis gaya rambut cik chem. tapi puteri kecilnya tu telah kembali ke Ilahi, cuti yg baru2 ini. akibat Meningitis. serius, saya tak berapa tahu dan arif ttg penyakit ini. saya google, dan byk fact yg saya dapat. berdebar juga bila mengetahuinya. ianya merupakan antara penyakit yg dtg menyerang mangsa secara tiba-tiba esp, anak2 kecil. dan sekaligus dalam tempoh yg singkat, membawa maut! nauzubillah!

serius saya sedih bila dpt tahu. air mata ni berlinang, bila melihat wajah arwah kali terakhir di FB ibunya. walau saya tdk berkesempatan mengenalinya secara lebih dekat, tp jiwa dan rasa seorang ibu yg ada dlm diri saya ini, tak mampu menahan linangan air mata.

kita sedekahkan Al Fatihah buat arwah..adik Maryam Saffiyah.

tapi, masih ada golongan yang tdk mempunyai rasa kasih syg antara ibu dan anak kan? walaupun dia seorang ibu! dan saya cukup tdk faham, masih ada org yg sanggup berhati hitam membunuh, membuang anak kecil yg tak bersalah.

makin menjadi2. rasa geram yg amat2!!!

kalau tak nak pun, jgn lah buang, jgn lah dibunuh..bagi pada org lain pun tak pe. masih ada org lain yg mengharapkan zuriat, sanggup berhabis duit utk memilikinya!

tak faham..tak faham...

3 comments: