31 October 2009

yihaaaaa!

haiyooooo. salam semua. kala tengah malam ni sibuk-sibuk pula nak update blog. eh, waktu siang, saya sgt tidak de 'semangat' kan. ye, semangat saya sentiasa turun naik! cerita pasal semangat, budak2 di kolej ni 'dilanda' histeria. ye, ini betul..bukan main-main. lepas sorang-sorang yang kena. berjangkit. eh, dah mcm penyakit kena kuarantin lah ye?. dah dibawa berubat ke Darul Syifa', Bangi. dah 'dicekik' bagai oleh ustaz. tah la ye. susah nak ditafsirkan benda-benda ni. tapi, ye lah, pekara2 di alam ghaib kan sememangnya wujud.

gulp! tetiba rasa meremang pulak bulu romaaaa! apakah itu??? emmm. faktor stress pun mungkin menjadi satu penyebab. tammbah pula, lagi sebulan final exam. mengejar 'due date' segala mak nenek tugasan. teringat zaman belajar dulu. asal tiba waktu nak exam, mmg byk lah kes mcm ni berlaku....wallahualam..kepada Allah kita memohon perlindungan..

eh, 'mekdi' dah buka dah. area taman ni juga. alahai, apa lah ibu chempaka ni kan. tu pun nak kecoh? ala, bukan sebab saya excited nak mkn mekdi sokmo2. ikutkan tak la minat sgt pun dgn mekdi mekda ni bagai..tapi tiba-tiba terfikir. kawasan ni semakin maju lah nampak gayanya. dengan existence tmpt makan2 segera ni, termasuk hypermarkets yg ada, plus institusi pendidikan pulak lagi, akan memberi kesan peningkatan property value, especially, nilai rumah disekitar ini. eh, betul tak? alhamdulillah..eh, nanti boleh nampak cik chem kita naik beskal utk drive tru..eh silap, cycle tru! hahahahahahaha mengong dah ibu chempaka ni..

nak cerita pasal FB lah. muka buku! ye, kini saya banyak berkecimpung dan 'membuang masa' di FB. hahaha. lately, terasa syok pula dengan muka buku ni. ada juga manfaatnye fb ni. kita boleh trace semula dan jumpa ramai sangat geng2 sekolah dulu. dari geng darjah 1 sampai la geng masa kat U. bila tgk semula gambar2 dulu-dulu kala..alahai, sengih2 sorang je. tengok masing2 punya gaya..ahaaaaa. bayangkanlah..almost 18 yrs tak jumpa..alih2 jumpa semula melalui FB..betul2 dunia tanpa sempadan IT ni ye. bukan setakat boleh 'berkebun'..ber'cafe' bagai..tapi macam-macam ada!!!


eh, saya dah pencen dari ber'kebun' ye...harap maklum.


5 comments:

  1. 1st sekali...aku suka lagu superman nie...he he he.....si batrice pun dok nempel nak dengar sama nie yong...pastu time comment nie kan x kuar lagu....sibuk dia x kasi aku tukar ko....dia nak dgr lagu superman tu...ha ha ha h

    histeria? biar betul yong...tp betul gark....kekadang coz' tensen sgt pun leh jadi kes camtu gark...aku dulu masa form 2/3 camtu....sekolah aku tutup sampai seminggu ko coz' kes histeria nie....berjangkit sampai cikgu2 pun kena.....

    ReplyDelete
  2. sama lah YONG
    aku pun dok mengeram kat FB jek
    ada jumpa kawwan lama
    25 tahun tak jumpa.....hahahahhaa

    MCD ada dah kat area umah hang ke
    best tu
    apa lagi kakak........pow ler ibu tu hah (he he he)

    ReplyDelete
  3. .bagus yong!
    pencen dr berkebun...
    leh wat hidup cari celaru...

    akak dah try slow down
    dulu seed 4 jam skali ...
    skang ni jarakkan jd 12jam or 24jam nye ...
    hahahhah

    cafe pon....walupon lembbbbs nak mampus...tp makin sonot plak rasa nye..

    akak pon dah wajib bukak FB tu
    blog terbengkalai dahhhhh...

    ReplyDelete